За руската наглост и 70 изгонени агенти са малко

Автор: Любомир Минчев
Коментари (7)
18:06 / 29.06.2022
2223
Изгонването на 70 руски дипломати от България е безпрецедентен акт. Бройката е внушителна и тя говори за твърде арогантни действия срещу националната сигурност на страната.

Руските подметки у нас са настръхнали – дори настояват Кирил Петков да бъде арестуван. Такова чудо те не са очаквали  – да гледат с ужас как два рейса агенти под прикритие да се изнасят към Русия. 

Неистов рев се носи по червените коридори – от Народното събрание и Министерски съвет. Никой не им казал, не било съгласувано с тях, дори Нинова не знаела. И защо да знае Нинова, това не е нейна работа, нито на партийните й комисари, които започнаха да хленчат като ученички. А и подобни решения не се обсъждат на пазара.

Русофилите наясно ли са, че България е вражеска държава за Кремъл. Срещу такава държава се действа вражески. Затова си отиват 70 агенти – действали са вражески.

Корнелия Нинова не била съгласна. Защо обаче Кирил Петков беше толкова дълго съгласен с нея. Сега е идеалният момент двамата да се изяснят по всички въпроси.

Ако толкова държи на руските си приятели, БСП трябва да откаже консултации с ПП за ново правителство. Ясно да каже, че подкрепя Русия и новата червена линия е изгонването на агентите – или те, или ние.

Най-добре и те, и вие, другари от БСП. Това ще даде шанс и за поетапно изтегляне/изгонване на Русия от страната ни. Шанс и за евроатлантическо мнозинство, което окончателно да определи къде точно иска да бъде България. И че ще бъде там. Стига шикалкавене по темата и подхранване на евразийски илюзии.

Ако някои много ги боли и много им се реве от раздялата с Русия, могат да дарят пари за руските войници в Украйна по инициативата на кремълското посолство у нас. За такава наглост и 70 изгонени са малко. Но Митрофанова остава.

Виж коментарите (7)

Още по темата (206):
02.03.2024 Христо Грозев: Още българи ще бъдат арестувани заради шпионаж в полза на
Русия
27.02.2024 Задържаха български бизнесмен заради съмнения, че е руски шпионин
26.02.2024 Първи снимки на руските шпиони, пребивавали у нас с фалшива
самоличност!
26.02.2024 ДАНС блокира достъпа на двама руски шпиони до България
14.02.2024 Руските шпиони в Народното събрание и МО с нови обвинения
08.02.2024 Разпитаха свидетели по делото срещу Николай Малинов, обвинен в шпионаж за Русия 
Още новини от Аналитични новини:
Политологът Иван Начев: Главчев подходи сравнително несериозно
Проф. Близнашки: По-добре избори, 4 години държавата се намира в ...
Хампарцумян: Европа се превръща в индустриален слабак
Кузман Илиев: Ние 3-4 години сме в политическа криза, но при едни...
Богданов: Инфлационният критерий е критичният за влизането ни в е...
Корнелия Нинова: Докато аз съм председател, ГЕРБ няма да вземе БС...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).