9 специални награди ще бъдат раздадени на детския фолклорен конкурс "Диньо Маринов"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:14 / 27.03.2019
2718
Общо девет са специалните награди, които ще бъдат връчени по време на XXV издание на Националния детски фолклорен конкурс "Диньо Маринов", който официално се открива от 10 ч. на 29 март в ДОЛ "Черноморски" на СОК "Камчия". През тази година ще бъдат раздадени традиционното отличие на кмета на Варна Иван Портних, приз на Националния дворец на децата, награди от Българското национално радио, ЦПЛР – Общински детски комплекс и др. За първа година към специалните отличия се включва Сдружението на сираците в България, които ще осигурят парична премия. Домакините от СОК "Камчия" също ще връчат своя награда. Тя ще бъде ваучер за ушиване на народна носия.

Заявки за тазгодишното издание на "Диньо Маринов" са подали общо над 300 участници от над 20 града в страната. Те ще се състезават в две категории и пет раздела: певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли.

Председател на оценяващата комисия ще бъде Димитър Христов, главен диригент на народен оркестър при БНР. Целта НДФК "Диньо Маринов" е да издирва и популяризира млади таланти, да утвърждава и приобщава младото поколение към традиционната българска култура.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Иван Звездев сади русенски "благи домати"
Мария Силвестър с голям гаф
Намерете квалифицирани професионалисти във Варна - Чухте ли за Co...
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens, появило се в Етиоп...
Той е легендарен тенисист, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезд...
Замениха Деси Стоянова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).