Ако зелето стане горчиво, какво да правим с него?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:29 / 03.02.2023
1959
Много домакини предпочитат да не купуват кисело зеле от магазина, а да го приготвят сами. Домашният продукт е и по-вкусен, и по-качествен. Можете да се насладите на вкуса му дори до пролетта. Но въпреки предимствата си, домашното кисело зеле има и един недостатък - често става горчиво на вкус.

В случая не е необходимо да го изхвърляте, защото има начин да неутрализирате горчивината с правилните съставки.

Как да неутрализираме горчивината на киселото зеле?

Горчивината на киселото зеле се премахва с нерафинирано масло. Добавете 2-3 супени лъжици олио, леко поръсете със захар и накрая добавете пресен копър. Зелето трябва да престои известно време и след това можете да го овкусите. Няма да остане и следа от горчивина. Горчивината се появява, когато зелето не е пробито с дървена пръчка по време на мариноването. Въглеродният диоксид променя вкуса му към по-лошо, пише "Факти".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Защо захарта поевтинява, но не и тортите
Астролог: Хората вече избират почивката си според зодията
Гаф в "Стани богат"
Как ще ни повлияе Меркурий в Телец на 10 май
Не слагайте банани в смутитата, ето защо
Какво трябва да знаете, ако решите да тръгнете към Европа с автоб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).