Актриса от "Откраднат живот" изригна срещу някои театрални зрители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
11:51 / 09.06.2021
1453
Неда Спасовa, позната още Кая Райков от "Откраднат живот", написа доста гневен статус във фейсбук. Той е насочен към всички театрални зрители, които по един или друг начин не оценяват усилията на актьорите.

"Скъпи, театрални зрители!

Следващия път, когато решите да си тръгнете по време на спектакъл, защото не отговаря на естетическите ви усещания, защото е скучен, тъп и безсмислен, защото актьорите преиграват, защото не е като в живота и т.н. - замислете се какво му коства на клетия актьор да е на сцената тази вечер пред вас, защото той е ЗАДЪЛЖЕН да изхвърли целия си личен емоционален багаж и проблеми, когато стъпва на сцената, за да може да ви откъсне за малко от реалността и да поживеем заедно в друг свят... Често - по-справедлив.

Тази вечер в 18 ч. звъннаха на мой колега да му кажат, че баща му е починал. Нямаше никакъв проблем от страна на актьорите и режисьора да не играем, да свалим спектакъла в 19 ч. Това е баща му, не някой познат. Но той каза: "Не! Ще играем!"

И игра - нечовешки игра, без грам спомен за онова, което му се е случило преди един час...

Защото така сме учени. Представлението е военно положение - излизаш - няма дубъл, няма втори шанс, случва се тук и сега, веднъж и завинаги. Спектакълът носи послание, за което няма болест (излизала съм с диария, с повръщане, с температура, откакто е Ковид, никой не излиза така, спокойно), няма счупен крак (колега игра със счупен крак наскоро), няма починал родител (нямаме болничен, ние боледуваме и скърбим, когато няма представления) - играем, защото театърът е по-голям от всяка болка - театърът е живот. Защото сме отговорни пред вас. Пред 20, 100, 200, 400 души... Бройката няма значение.

И не - заплатите ни не са депутатски. Моля, спрете да си мислите, че актьорите изкарваме яките пари и се чудим къде да ги похарчим.

Ако не сме на заплата, понякога играем за 20 лв. Понякога за без пари. Играем, защото обичаме това, което правим! Защото вярваме в нещо по-голямо от всички нас! Обичаме за два часа да се потопим в друг свят, да потопим (дай боже) и вас в друг свят. Да помечтаем, да се посмеем, да поплачем - истински, без преструвка, без поза...

Та - следващия път като решите да си тръгнете от спектакъл пред очите на актьорите, които се борят за вашата любов и удоволствие - замислете се - може на някого от тях да е починал бащата само преди час..."

Виж коментарите (8)

Още по темата (2879):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
30.03.2022 Какво се случва с Веселин Маринов? Всички онемяха от вида му
Още новини от Любопитни новини:
С присадени сърце и бъбрек: Българинът, покорил Килиманджаро е на...
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите
И тя оперира носа си
Катето Евро готова да издигне паметник на онзи, който я откаже от...
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...
Какво ще е времето във Варна днес?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).