Американец изсуши подгизналото си Ауди с ориз

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:09 / 10.02.2023
732
Американският YouTube блогър - Рич Беноа, които се е специализирал в реставрацията на автомобили, се опита да възстанови автомобила Audi e-tron, пострадало от последствията от ураган. За да изсуши електрическата кола, американецът е използвал повече от 1900 кг ориз, съобщава The Drive.

Повреденото от морска вода електрическо Audi има пробег от едва 4100 км, като беше закупено от блогъра на аукциона Copart, който е специализиран в продажбата повредени автомобили. Колата не можеше да се движи на собствен ход, тъй като цялата електрическа система е увредена.

За да изсъхне, електромобилът беше поставена в специално изработена кутия, която е пълна с ориз с изтекъл срок на годност. За да се попречи на ориза да абсорбира влага от околния въздух, машината трябваше да бъде херметически затворена с водоустойчиво покривало.

Няколко дни по-късно зрънцата ориз бяха отстранени и това помогна за запалването и стартиране на колата. Това обаче не означава, че автомобилът е годен за каране, тъй като приборният му панел продължава да показва множество кодове за грешки, показващи неизправности.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Отбелязваме Световния ден на пчелите
Пригответе се: Удря ни нова магнитна буря
Хората над определена възраст трябва веднага да спрат да пият алк...
Сам Алтман предложи нов вариант на безусловния базов доход - на в...
7 вредни навика, които увеличават риска от деменция
Днес черпят жени с красиви имена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).