Антон Радичев с ИКАР за изключителен принос

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:53 / 27.03.2023
569
По традиция на днешния Световен ден на театъра Съюзът на артистите у нас връчва престижните награди ИКАР.

Наградата за дебют бе присъдена на Кристина Беломорска за режисурата на спектакъла "Морфин“. Водещият от bTV Златимир Йочев ще връчи специалната награда на публиката.

Мотото на тазгодишното издание е "Избери театъра“ - този избор преди близо половин век прави и обичаният актьор Антон Радичев. Тази вечер той ще получи отличие за изключителен принос към българския театър.

Не обича да го цакат с топла бира, защото познава всички нюанси на живота. Израснал е в краен софийски квартал около тухлените фабрики. Шампион е по лека атлетика на 400 метра с препятствия. В гримьорната на Народния театър с носталгия си спомня младостта, когато иска да е радист на кораб. Дори подава и документи, предаде bTV. 

Една закъсняла телеграма отменя околосветското пътешествие и го насочва към тогавашния ВИТИЗ. Следват десетки роли в киното, театъра, предаването "Клуб НЛО“. Обича всички образи, които е изградил, дори и отрицателните.

"Наблюдавам хората. Искам да усетя живинката, да усетя характера на този човек. Оказва се, че много от образите съм взел от живота. Страшно много обичам да помагам и го правя, когато мога“, казва той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...
Помислете много добре: Кой е с предимство и защо?
Ако работите на компютър, не забравяйте правилото 20-20-20 и пийт...
Сценаристите на "Под прикритие": Как е възможно БНТ да отпуска бю...
По-полезен ли е замразеният хляб?
Това несъразмерно тяло буди много въпроси, но носи пари на притеж...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).