Апокалипсисът е близо - делят ни 2 градуса по целзий

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:25 / 10.08.2019
1409
Още 2 градуса повишение на средногодишните температури и Земята ще се превърне в пустиня. Ако темпът на глобалното затопляне се запази в следващите 200 години, това ще означава край на човечеството. Апокалиптичната прогноза направиха експерти на ООН в последния доклад за климатичните промени.

Криза застрашава способността на Земята да изхранва населението, чийто брой по света непрекъснато расте. По-голямото потребление води до повече производство и транспорт, което пък означава увеличаване на вредните емисии в атмосферата и лавинообразно покачването на температурите.

Глобалното затопляне увеличава засушаването, ерозията на почвите и горските пожари, като същевременно намалява реколтата в тропиците и топи вечните ледове около полюсите. Според доклада продължаващото изсичане на гори и промишленото животновъдство ще засилят ефектите на климатичната криза.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).