Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Баба от Австралия разкри коя е най-добрата диета за дълголетие
Автор: Екип Varna24.bg 11:20 / 19.11.2021Коментари (1)1105
© ЕПА / БГНЕС
Австралийката Бид Грок разказа, че е успяла да достигне почтената възраст от 107 години, благодарение на бирата. Тя изпива всеки ден по една кутийка бира.

В продължение на много години жената ходи да пазарува в магазина в Пърт, откъдето се запасява със своя "еликсир на дълголетието". На 107 години тя живее сама, движи се самостоятелно и се занимава с домакинството си, пише LAD Bible.

"Майка ми обича живота и да се смее. Всяка сряда спортува и прави това в продължение на повече от 40 години", разказва синът Ян Робъртсън.

Най-консумираната алкохолна напитка в света в умерени количества е полезна за здравето, сочат данните от мащабно испанско проучване.

Екип от специалисти по храненето са изследвали влиянието на повечето алкохолни напитки върху здравето в периода между 2007 г. и 2020 г. Експертите стигат до извода, че в умерени количества бирата предпазва от сърдечно-съдови заболявания, а също намалява рисковете от диабет и остеопороза. Според тях естествените хранителни вещества в бирата, а не самият алкохол, носят ползи за здравето. 

Хората, които пият до една бутилка бира, са по-защитени от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с трезвениците и тези, които само от време на време консумират напитката. Проучването показва също, че при мъжете, които са се отказали от алкохола, съществува значително по-висок риск от повишена кръвна захар в сравнение с онези, които пият бира от време на време.

Затова специалистите стигнат до заключението, че консумацията на бира в умерени количества може да предпази мъжете и от диабет. Благоприятният ефект върху здравето се отчита при консумацията на не повече от 50 милилитра бира на ден. 

Бирата намалява и риска от фрактури на костите, твърдят испанските учени. Съдържащите се в напитката съединения взаимодействат със силиция в човешкия организъм, което укрепва костите и зъбите. Алкохолната напитка повишава нивата на т.нар добър холестерол и регулира обработката на лошия холестерол, което в голяма степен се дължи на антиоксидантите. Благоприятният ефект се наблюдава при консумация на не повече от 50 грама бира на ден.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: