Бащата на Мария Габриел не доживява един от най-големите й професионални успехи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:08 / 29.03.2024
1749
Мария Габриел е сред малкото лица в българската политика, които не крият, че са милионери. Определено сред най-впечатляващите й и скъпи имоти е къщата й в родния й град Хаджидимово, която е с размерите на прогимназия.

Домът на Габриел в малкото градче се издига на цели три етажа и е опасан с охранителни камери, които денонощно следят дали край къщата се навъртат недоброжелатели.

Всички в града знаят чий е имотът, който за тяхна изненада не е скрит зад висока като на зандан ограда. Къщата разполага с два входа. Съседи на Габриел разкриват, че когато идвала в родния си край, предпочитала да минава през задния вход, за да бъде визитата й по-дискретна. Там се намира и големият близо декар двор на къщата й. Той е засят с овощни дръвчета, а роднините й през пролетта и лятото сеели в него зарзават. Улицата пред огромната къща пък наскоро е ремонтирана с общинско финансиране от 600 хиляди лева.

В родното Хаджидимово Мария, която там я знаят като Неделчева, се прибира все по-рядко, особено след смъртта на баща си. Иван Неделчев издъхва внезапно на 15 април 2016 г., а дъщеря му по това време е тъкмо родила, с бебе на ръце. След трагедията майката на вицепремиерката живеела основно в София, а в Хаджидимово ходела през почивните дни и за летните месеци. В столицата семейно гнездо е свил и братът на Мария - Борис, който е женен и има собствен бизнес.     

За съжаление, баща й не доживява да види един от най-големите й професионални и кариерни успехи, а именно назначението й като еврокомисар през 2019 г. Покойният Иван Неделчев обаче успява да прегърне внука си  Жан-Едуард, който отчасти е кръстен на него, защото Иван на френски е Жан. 

Таткото на Мария я отвежда и до олтара през 2012 г., когато тя се омъжва на изискана церемония в София за избраника си - френския политик Франсоа Габриел. Техен кум става тогавашният шеф на ЕНП Жозеф Дол, в чийто екип съпругът на Мария работи. 

Годежът им се случва по необичаен начин - пред една от залите в Европейския парламент, където Франсоа пада на колене с пръстен пред бъдещата си съпруга. Двамата имат два апартамента в Брюксел и Страсбург, който обаче ползват под наем. Софийското им жилище е напълно тяхна собственост и е купено през 2021 г. за 3701 хиляди лева. Банковите влогове на семейство Габриел пък надхвърлят 2 милиона евро, а съпрузите разполагат и с два ултралуксозни автомобила - мерцедес и беемве, пише "Ретро".

Виж коментарите (0)

Още по темата (5323):
08.05.2024 Разкриват убиеца в "Есента на демона"
08.05.2024 Помните ли тази адреналинка, ето какво прави тя сега
08.05.2024 Навръх Великден попфолк певица стана майка за втори път
08.05.2024 Нарекоха актриса "егоист", след като роди второто си дете на 51
08.05.2024 Валери Григоров и Мария Бакалова не са се виждали два месеца
08.05.2024 Шеф Ангелов изгони още един от отбора на Златните в Hell’s Kitchen
Още новини от Любопитни новини:
Най-отровната риба в света: Всеки нейн шип има по две отровни жле...
Бричката: Кола, произведена през 2015 г. е възможно да замърсява ...
Валери Славчев от група "Хоризонт": Нека не се неглижира българск...
Тъжна вест от Парка за мечки край Белица: Отиде си 33-годишният Ч...
Защо е трудно да убием муха, дори и с вестник?
Не посягайте към тези храни и коремът ви вече няма да се подува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).