Безплатен детски концерт "Оркестърът и танците" на 10 март

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:25 / 06.03.2019
1772
Любимата концертна поредица на варненските деца "Музикалните приказки на Госпожа Виола“, част от програмата "Варненско лято за деца“ на Община Варна и Международния музикален фестивал "Варненско лято“, тази неделя ще събере родители и малчугани с настроението на танца.

На 10 март от 11:00 на голямата сцена на Зала 1 във Фестивалния и конгресен център ще излезе Младежкият симфоничен оркестър Варна с диригент Страцимир Павлов и солисти от НУИ "Добри Христов“. А вдъхновяващата Госпожа Виола – Руми Петрова – ще разкаже историята на едни от най-популярните танци, в която малките зрители ще открият как са се развивали отношенията на оркестъра и танцьорите от 15. век до днес. "От незапомнени времена музиката и танцът вървят ръка за ръка, ние ще илюстрираме тази връзка с маестро Страцимир Павлов – подсказва преди спектакъла Госпожа Виола. - А сега нашите малки приятели ще могат да научат как се танцува Гавот, от коя държава идва Полката, защо Ръченицата е толкова специална, кой е измислил Тангото, и още много други интересни факти от света на танците и музиката.“

В програмата ще чуем шедьоври на музикалната класика, между които Унгарски танц от Брамс, Валс от Шостакович, Либертанго от Пиацола. А радостта от танца ще блика от изпълненията на младите таланти, които ще се представят с класически балет и български народни танци. Както на всеки концерт от "Музикалните приказки на Госпожа Виола“, сцената ще бъде отворена и за любознателните малчугани от публиката, които ще могат активно да се включат в музикалните изпълнения.

"Пригответе си обувките за танци!“ - приканва с усмивка Госпожа Виола и обещава вихрени емоции в този необичаен концерт – среща на две изкуства.

Концертът-матине на 10 март, неделя, започва точно в 11:00 в Зала 1 на Фестивалния комплекс.

Входът е безплатен за деца и родители, и за всички приятели на музиката.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите", което носи им...
След като уволняват Албена Михова от "Шоуто на Слави" - тя се раз...
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).