Безуханова: Все повече жени поемат лидерски роли в бизнеса и обществото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:33 / 08.03.2023
842
Жената винаги е имала много специална роля и място в света. Все повече жени поемат лидерски роли както в бизнеса, така и обществени роли. За мен тази тенденция е съвсем закономерна, защото живеем във време на тотална трансформация в света. Това каза бизнесдамата, общественичка, почетен консул на Люксембург в България, инициатор и основател на гражданската платформа за дебат и общо действие MoveBG Саша Безуханова в предаването "Човекът на фокус“ по Радио "Фокус“. 

По думите й в момента светът преминава през един предизвикателен период от своето съществуване. "Дигиталната свързаност, демократизацията на достъпа до информация и дознание е резултат от процес на колаборация и обмен чрез платформи, но също така и колаборативна наука, изкуство, бизнес, които се случват в сътрудничество, включително на конкуренти. Това са едни нови революционни процеси, които дават огромен хоризонт за бързо развитие на личността, на бизнеса, на обществата“, посочи Безуханова. 

Същевременно се наблюдава и тенденция към затваряне, към авторитаризъм, заяви тя. "Войната постави отново на дневен ред това кои са полюсите, мултиполярен ли е светът, толерантен ли е, мъдър ли е, либерален ли е, или ние се връщаме към едни авторитарни модели на мислене и управление, към едни страхове, които са най-голямата бариера пред прогреса. Затова за мен е изключително важно на всички, провидели и осъзнаващи достиженията на колективно ниво на човечеството, те да бъдат апостолите, да бранят, да развиват тези идеи за това ние заедно да сътворяваме света, без бариерите и страховете, които поставят нови граници“, призова Безуханова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (72):
11.03.2024 Помните ли първата снимка на Кейт Мидълтън след операцията? Обвиниха я, че е фотошопирана, ето какво отговори тя!
09.03.2024 Мария Габриел: Жените са сила, енергия, богатство
08.03.2024 Дамите военни у нас: Армията учи на много - на дълг, на работа в екип, отговорност
08.03.2024 Илина Бисерова от БФБ: Факт е, че мъжете и жените нямаме равен старт в професионалния опит
08.03.2024 От Министерски съвет с жест към дамите от медиите за 8 март
08.03.2024 Кметът лично поздрави дамите в Общината за Международния ден на жената
Още новини от Любопитни новини:
Плочите се завръщат, все повече хора купуват музика на винил
Легендарните кръчми: Pizzeria da Michele - пицарията с най-добрат...
Кинокритикът Димитър Дринов разказа кои заглавия навършват кръгла...
Рафи издаде нещо интересно за финала на "Капките"
Блатечки: На Великден бях в "Дисниленд" и не се майтапя
Как Селена Гомес прие, че бившият й любим чака бебе


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).