Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Биляна Савова: Всички аномалии, които ни се случват, са защото се опитваме да надхитрим природата
Автор: Живко Кръстев 13:25 / 16.10.2023Коментари (0)939
©
Нещото, което ни помага, е не това, което знаем, а действията, които биха били продиктувани от това знание, което трупаме в себе си. Постулат в Аюрведа е, че причината за всички човешки болести е невежеството. Това каза Биляна Савова – арт директор на списание EVA и инициатор на движението "МС – Мога Сам“, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Аюрведа е най-древната медицинска практика – на повече от 5000 години. "Щом е устояла на времето, значи носи в себе си неща, които биха помогнали и днес. Тя ми предложи този сблъсък с истината, като ми показа, че съм невежа. Тя ми показа, че основният проблем, който имаме, е, че сме се откъснали от природата и от природата си. Всички аномалии, които в момента ни се случват на всякакво ниво и във всякакъв аспект на човешкото ни същество, са, защото се опитваме да надхитрим природата“, обясни Биляна Савова.  

Движението "Мога сам“ се ражда през 2008 г., когато тя открива древната медицинска практика и осъзнава, че заболяването й – множествената склероза, е резултат от нейното незнание. "Усещах благотворните ползи на това, което научавах там, и това, което се случваше с тялото ми. Ние не трябва да се борим с диагнозите си, не трябва да водим война с тях, защото те са част от нас, а да ги приемем и да разберем какво искат те да ни кажат. Само тогава можем да стигнем до това състояние на самоизцеление“, каза Савова.  

Документалният филм "Жив ум“ е посветен на древната практика на Аюрведа. Негов режисьор и сценарист е Николай Василев, а филмът е заснет в единствената в света специализирана аюрведична клиника за лечение на множествена склероза и други невродегенеративни заболявания Аюш Прана. "Много ми се искаше да покажа как се случват нещата. Това е филм, който разглежда какво се случва с хората, които отиват там от различни места на света в търсене на своето решение – хора с множествена склероза, с Паркинсон, с ревматоиден артрит, прекарали инсулти. След първата прожекция на филма сложих заглавието AyurBrain, след като видях реакциите на хората и че всеки един е намерил нещо много важно в този филм за себе си. Той не е само за множествената склероза, а за това, в което живеем“, разказа Биляна Савова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Парламентарни избори 2024
Обработват тревните площи срещу кърлежи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: