Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Бивша любовница на Стефан Данаилов беше сравнена със свиня от свой руски колега
Автор: Екип Varna24.bg 17:37 / 22.08.2021Коментари (1)4907
©
Една от най-известните полски актриси – Барбара Брилска, която в края на 70-те години имаше страстна любовна авантюра с големия български актьор Стефан Данаилов, беше сравнена със свиня от свой руски колега, известния в Русия актьор и шоумен Иван Охлобистин.

Помолена от полска медия да коментира изказването му, Брилска отговаря: "Не съм видяла интервюто. Тази фамилия Охлобистин не ми е позната, не съм работила с него. Нарекъл ме е свиня? Че защо?! Но аз не следя нищо, свързано с мен, в Интернет. Не ми пука. В момента съм много болна“, казва 80-годишната актриса.

Всъщност се оказва, че по време на интервю в "Ю Тюб" актьорът и бивш православен свещеник Иван Охлобистин е объркал името на актрисата Барбара Брилска с това на руската журналистка Божена Ринска, както обяснява впоследствие, "по звукова асоциация“. Той я нарича "свиня“ и "омерзителен персонаж“: "Не обичам да съдя хората, но има такива боклуци“, гневи се актьорът. Негодуванието му било предизвикано от изключително груби изказвания на Ринска по повод гибелта на пътниците и екипажа на руски военно-транспортен самолет Ту-154, разбил се при излитането. Тогава той казал погрешното име и забъркал актрисата в обвиненията и обидите си. Водещата на токшоуто се опитала да уточни дали той наистина има предвид Барбара Брилска, на което актьорът отговорил утвърдително. Това пък отприщи буря от критики в социалните мрежи от страна на почитатели на 80-годишната полска кинозвезда, снимала се в много международни продукции, сред които и култовата съветска комедия "Ирония на съдбата“.

Пикантните слухове пък приписваха на Стефан Данаилов, че има и втори извънбрачен син - от голямата полска актриса, с която през 1978 г. се снима в криминалния филм "Умирай само в краен случай“ на режисьора Милен Гетов и по сценарий на Богомил Райнов - автор на едноименния роман. "Нямам син от Барбара Брилска. Момчето й си има баща, дори е кръстено на него. За мен отношенията ни бяха авантюра, за нея, по-късно разбрах, че са били важно събитие в живота й", призна приживе българският Дон Жуан. Той има син Владимир от друга своя любовна авантюра – с по-младата си колежка Ирен Кривошиева. Преди няколко години в своята автобиография полската красавица за пръв път призна, че е изживяла бурна романтична афера с най-красивия по онова време български актьор Стефан Данаилов. Едва след това той написа в книгата си "Романът на моя живот" своята гледна точка за любовните им перипетии.

"Преди да се срещнем във филма "Умирай само в краен случай", бях гледал Барбара в няколко филма - все пак тя бе най-известната полска актриса по онова време. Красавица. Снимахме в Лондон, но нямахме сцени заедно. Режисьорът Милен Гетов ни събра на среща в една от стаите на хотела, където бяхме настанени. Тогава за първи път я видях с други очи. Барбара беше с бял гащеризон. Екзотична дама, имаше нещо специално в нея. Коста Цонев, също ценител на женската красота, й беше хвърлил око. Аз си кротувах. Срещата приключи и нищо. След няколко дни се видяхме във фоайето на хотела и отидохме в едно бистро. Аз пийнах две-три бири, тя май нищо не пи. После се прибрахме по стаите. Това, което Барбара разказва в нейната автобиографична книга, е повече литература. Истината е, че работата ми по филма свърши по-рано и за да спестят пари, от продукцията ми казаха да си тръгвам, уж нямало свободни легла. Тогава аз отидох в нейната стая. Останах там няколко дни. Беше красива авантюра, но не и любовна история. Чак когато й прочетох книгата, разбрах, че за нея срещата ни се е превърнала във важно събитие. Но за мен беше само флирт", коментира актьорът.

В книгата си обаче звездата на полското кино вижда нещата доста по-възвишено. Първата вечер в София по време на снимките на "Умирай само в краен случай" Барбара заедно с целия екип отива на вечеря. Вече са седнали на масата, когато влиза най-известният донжуан на българското кино - Стефан Данаилов, а тя не може да откъсне очи от него. Той също я гледа. Хората от екипа, развеселени от впечатлението, което двамата са направили един на друг, се шегуват, че на него не му се полага място на масата. Казват, че няма да му позволят да ухажва актрисата, която е дошла с тях. Неканеният трябва да си тръгне. В последния момент красавецът се навежда над ухото й и шепне на руски: "Нищо, ще се погрижа за теб в Лондон".

Стефан приключва снимките в Лондон три дни по-рано. Иска му се да остане, но вече няма място в хотела. Дошъл за първи път в стаята й да се сбогуват. Виждайки, че е разтревожен, тя решава да рискува и да го покани. "Ако искаш да останеш в Лондон, можеш да останеш при мен. Разбира се, без никакъв подтекст", подхвърлила Барбара, въпреки че прекрасно разбира как може да завърши това. "Нормална колегиална услуга", продължава тя, макар декларациите й да звучат все по-неубедително.

За да й благодари, Стефан кляка пред нея и вперва очи, без да продума. Тя не издържа на погледа му и се осмелява да каже: "Можеш да ме целунеш, ако искаш". Няма нужда да повтаря, той я целува деликатно, по приятелски и отива да си донесе куфарите. Същото поразяващо впечатление й прави, когато след две години го вижда отново. Разбира, че е влюбена в него. Отново приема предложение за български филм, идва в София и прекарва всяка свободна минута със Стефан.

Последната среща между Барбара и Стефан е в ресторант "Форум" във Варшава. Той разкрива тайната им любов пред приятел режисьор, който любезно се усмихва, но го съветва да не се захваща с тази афера. Твърди, че това може да навреди на прекрасната му кариера, а и като партиец не би трябвало да изоставя жена си, това било неморално и т.н. След паметния разговор с българския режисьор Ламбо си заминава и се прибира при съпругата си Мария. "Не допусках, че вече никога няма да се видим. Данаилов остава една много важна част от живота ми. Осмислих връзката си и реших след него да се разведа със съпруга ми", пише в книгата си "Най-трудната роля" Барбара Брилска, която днес е на 80 години, писа "Уикенд".



Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пикантната истина е,че стефчу беше с *меки мъди* и колкото и да се мъчеше,резултатът беше *нула*.А неговият син е толкова негов,колкото и на Жан Валжан.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: