Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Бизнесът с концерти на Фънки и Амебата се срина
Автор: Екип Varna24.bg 17:16 / 29.08.2020Коментари (0)3626
©
От принудителна разпродажба на имуществото си е заплашен промоутърът Иван Несторов-Амебата, показа проверка на "България Днес". Повод са неплатени задължения към банки на бизнеспартньора на Фънки.

Отказът на Амебата да се издължи след многократните подкани кара трезорът да се обърне към съдия-изпълнител. В резултат отпреди месец фирми на Несторов са запорирани. Според документа в Търговския регистър става дума за два кредита, чиято стойност заедно с натрупаните наказателни лихви и такси стремително наближава към 7 юли 100 000 лева. По закон, за да си събере парите, банката има право да продаде бизнеса на промоутъра. В същия момент от документацията на фирмите става ясно, че те почти нямат налични средства или имущество. За това може да се наложи да се стигне до запор и разпродажба на имотите на Амебата, обясниха финансови експерти. Случайно или не, но малко преди банковите запори да станат факт, Несторов дарява на свои роднини няколко имота в топцентъра на София.

Макар и не впечатляваща за човек като него, сумата от около 100 бона към днешна дата вероятно е проблем за Амебата, коментираха хора от музикалния бизнес. Покрай пандемията от коронавирус концертният му бизнес с Фънки на практика се срина.

Съвсем отделен е въпросът как Фънки и Амебата могат да организират концерти, обясняват техни колеги. В края на миналата година те тихомълком продадоха промоутърска си компания "София Мюзик Ентерпрайсис" (СМЕ). Според документите нови собственици са осъденият за трафик на емигранти Цветомир Добрилов и живеещият в столичен квартал с преобладаващо ромско население Пламен Стоянов. Двамата се водят собственици на десетки фирми със сериозно данъчни проблеми. Според документите самата "София Мюзик Ентерпрайсис" също не е в цветущо състояние с непокрита загуба и задължения към доставчици за над милион.

Отделно претенции към промоутърската компания има и организацията за управление на авторските права "Музикаутор". Те твърдят, че основаната от Фънки и Амебата фирма дълго време не си е плащала авторските права за организираните концерти. От съобщение на "Музикаутор", изпратено преди месеци, стана ясно, че натрупаните задължения са за стотици хиляди левове.



Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: