Бизнесът с концерти на Фънки и Амебата се срина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:16 / 29.08.2020
3659
От принудителна разпродажба на имуществото си е заплашен промоутърът Иван Несторов-Амебата, показа проверка на "България Днес". Повод са неплатени задължения към банки на бизнеспартньора на Фънки.

Отказът на Амебата да се издължи след многократните подкани кара трезорът да се обърне към съдия-изпълнител. В резултат отпреди месец фирми на Несторов са запорирани. Според документа в Търговския регистър става дума за два кредита, чиято стойност заедно с натрупаните наказателни лихви и такси стремително наближава към 7 юли 100 000 лева. По закон, за да си събере парите, банката има право да продаде бизнеса на промоутъра. В същия момент от документацията на фирмите става ясно, че те почти нямат налични средства или имущество. За това може да се наложи да се стигне до запор и разпродажба на имотите на Амебата, обясниха финансови експерти. Случайно или не, но малко преди банковите запори да станат факт, Несторов дарява на свои роднини няколко имота в топцентъра на София.

Макар и не впечатляваща за човек като него, сумата от около 100 бона към днешна дата вероятно е проблем за Амебата, коментираха хора от музикалния бизнес. Покрай пандемията от коронавирус концертният му бизнес с Фънки на практика се срина.

Съвсем отделен е въпросът как Фънки и Амебата могат да организират концерти, обясняват техни колеги. В края на миналата година те тихомълком продадоха промоутърска си компания "София Мюзик Ентерпрайсис" (СМЕ). Според документите нови собственици са осъденият за трафик на емигранти Цветомир Добрилов и живеещият в столичен квартал с преобладаващо ромско население Пламен Стоянов. Двамата се водят собственици на десетки фирми със сериозно данъчни проблеми. Според документите самата "София Мюзик Ентерпрайсис" също не е в цветущо състояние с непокрита загуба и задължения към доставчици за над милион.

Отделно претенции към промоутърската компания има и организацията за управление на авторските права "Музикаутор". Те твърдят, че основаната от Фънки и Амебата фирма дълго време не си е плащала авторските права за организираните концерти. От съобщение на "Музикаутор", изпратено преди месеци, стана ясно, че натрупаните задължения са за стотици хиляди левове.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2879):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
30.03.2022 Какво се случва с Веселин Маринов? Всички онемяха от вида му
Още новини от Любопитни новини:
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?
Бившата жена на Димитър Рачков и настояща на Евтим Милошев крие т...
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).