Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Бизнесът с летящите таксита се разраства
Автор: Екип Varna24.bg 15:51 / 12.09.2022Коментари (0)665
©
United Airlines навлиза още по-дълбоко в бизнеса с летящи таксита. Авиокомпанията не само инвестира 15 милиона долара в Eve Air Mobility, но поръча 200 летящи таксита и има опция за поръчката на още 200 броя. United очаква да започне да получава четириместното електрическо превозно средство за вертикално излитане и кацане (eVTOL) на Eve веднага след 2026 г.

Компанията казва, че инвестицията ѝ е била стимулирана както от доверието ѝ в пазара на градска въздушна мобилност, така и от работните отношения на Eve с Embraer. Според United, Embrarer е "доверен производител на самолети с доказан опит в изграждането и сертифицирането на самолети през 53-годишната история на компанията“. Embrarer преди това е работил с Uber по проект за летящо такси, от който последният в крайна сметка се отказа. 

Летящото такси на Eve има конвенционални неподвижни крила, ротори и тласкачи с дизайн, който според United благоприятства безопасността, ефективността, надеждността и възможността за сертифициране. Твърди се, че има обхват от 100 километра и United добави, че превозното средство може да "намали нивата на шум с 90 процента в сравнение с настоящите конвенционални самолети“.

Това не е първият път, когато авиогигантът постига споразумение с компания за eVTOL. Миналия месец той направи депозит от 10 милиона долара в друга базирана в Калифорния компания за 100 летящи таксита. Така към този момент компанията е подготвила до 500 летящи таксита, които да добави към своя флот. United създаде корпоративен фонд за рисков капитал с цел да засили амбицията си да достигне нетни нулеви емисии до 2050 г., без да разчита на традиционни компенсации на въглеродни емисии. Чрез фонда United Airlines Ventures, гигантът също инвестира в двигатели с водородни горивни клетки и устойчиво гориво.

"Днес United отново прави история, като става първата голяма авиокомпания, която публично инвестира в две eVTOL компании“, каза президентът на United Airlines Ventures Майкъл Лескинен в изявление. "Заедно вярваме, че нашият пакет от технологии за чиста енергия ще революционизира въздушния транспорт, както го познаваме, и ще служи като катализатор за преминаването на авиационната индустрия към устойчиво бъдеще.“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1615) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: