Благотворително прожектират "Чужденецът" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:54 / 25.09.2014
1308
Благотворителната прожекция на българския игрален филм "Чужденецът", която се осъществява по инициативата "Изкуството днес - за възможностите утре" на Фондация "Св. Св. Константин и Елена", е тази събота - 27 септември от 19.30 в Зала Европа на Фестивален и конгресен център - Варна. Набраните средства са предназначени за стипендиантските програми на Фондацията за висшето образование на младежи в неравностойно положение. Входът е свободен.

Дебютният филм на режисьора Ники Илиев "Чужденецът" е романтична комедия, която носи духа на старите френски филми от 60-те и 70-те години на миналия век. Филмът ще усмихне всеки зрител със заплетените си истории, комедийни ситуации, приключенски елементи и забавни обрати, които са гаранция за истинско забавление.

Още с излизането на филма на големия екран през 2012 г. Ники Илиев сподели, че е направил "Чужденецът" за публиката. Думите му се потвърдиха само няколко месеца след премиерата, когато лентата спечели наградата на зрителите на 31-вия филмов фестивал "Златна роза" във Варна. "Чужденецът" спечели и награда в Ню Йорк на International Film Festival of Manhattan в категорията "Най-добър чуждестранен игрален филм".

Освен сценарист и режисьор, Ники Илиев е и актьор във филма и в някои сцени демонстрира уменията си в спорта, който практикува от 7 години - кик бокс. На големия екран зрителите ще се срещнат и с младите актьори Любомир Ковачев, Саня Борисова, Валентин Гошев, Елен Колева, Асен Блатечки и с две истински звезди от френското кино - Катрин Готие и Кристоф Ламбер.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Официално: Тази известна двойка очаква първото си дете!
За тази сватба, продължила четири дни, ще се говори още дълго
Мария Цънцарова се завърна с гръм и трясък в "Тази сутрин"
Гришо със специален подарък към родителите си – Мария и Димитър
Сашо Кадиев се завръща в bTV: Три месеца чаках да се съберем отно...
Знаете ли, че докато спим горим калории?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).