Богатите също плачат: Съдят Шакира за данъчна измама

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:34 / 31.05.2022
607
Колумбийската певица Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в размер на 14,5 милиона евро, реши съд на Барселона. Това стана ясно, след като жалбата й срещу повдигнатите от прокуратурата шест обвинения за укриване на данъци бе отхвърлена в четвъртък.

Местожителството

Звездата е разследвана за данъчни измами, извършени през периода 2011-2014 г. В основата на съдебния спор е въпросът за местожителството на певицата. Според прокуратурата в този период тя е живеела на семейни начала с футболиста Жерар Пике на територията на Испания, но е декларирала постоянно местожителство на Бахамските острови, които са офшорна зона.

Шакира твърди, че никога не е нарушавала данъчните закони на нито една страна, в която е пребивавала и ще го докаже на съдебния процес. Тя е привлякла за свидетели едни от най-известните данъчни експерти в света, предава "Телеграф".

Отговорност

Съдът потвърди решението от юли за "достатъчни доказателства за престъпност“, за да може делото да бъде гледано. Фирмата за връзки с обществеността на Шакира заяви, че тя незабавно е платила дължимото, след като е била информирана за дълга от данъчната служба на Испания. От данъчната агенция отговориха, че това не я освобождава от съдебна отговорност.

Певицата е заплашена от евентуална глоба и затвор, ако бъде призната за виновна за укриване на данъци. Съдията обаче може да отмени наказанието за лишаване от свобода, ако това е първо престъпление и присъдата е под 2 г. зад решетките.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Иван Звездев сади русенски "благи домати"
Мария Силвестър с голям гаф
Намерете квалифицирани професионалисти във Варна - Чухте ли за Co...
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens, появило се в Етиоп...
Той е легендарен тенисист, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезд...
Замениха Деси Стоянова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).