Британците работят и пият най-много в Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
14:12 / 13.10.2011
3209
Британците работят най-много часове в Европа и отделят най-малко време за спане и ядене, сочи изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Британските служители работят най-малко 50 часа седмично и освен това плащат едни от най-високите разходи за наеми и ипотека. Те също така пътуват най-дълго до работното си място.

Организацията, която представлява 34 индустриализирани страни, сравнила колко работници във всяка нейна страна-членка прекарват над 50 часа седмично на работното си място.

За разлика от британците само 8 % от германците, 5 % от французите, 4 % от ирландците и 1 % от холандците работят над 50 часа седмично. Поданиците на кралица Елизабет II изпреварват и американците, от които само 10% работят повече от 50 часа на седмица.

Дългото работно време обаче не пречи на британците да се забавляват, те отделят над пет часа на ден за забавление като например срещи с приятели в кръчмата. По този показател те отново са на едно от първите места в ОИСР. Същевременно британците прекарват по 10 часа на ден в ядене и спане, което е едно от най-ниските нива в ОИСР. Французите например заделят за тези дейности по 12 часа дневно.

Но британците прекарват най-много време в пътуване до работното място - средно по 40 минути, като по този показател са изпреварени само от испанците и италианците. 17% от британците харчат над 40 % от доходите си всеки месец за наеми или изплащане на ипотека и тук отново са сред първите в Европа след Дания, Германия и Гърция.



Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (9)
Още новини от Любопитни новини:
Нина Добрев пострада жестоко при инцидент с мотор 
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Робуват на марки, дават щури пари за дрехи и затъват в дългове
Кралица Камила затяга контрола над крал Чарлз
Цъфти българската Роза Дамасцена – можете да участвате в розобера...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).