Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Броени дни до големия финал на фестивала за късометражни филми IN THE PALACE
Автор: Екип Varna24.bg 17:07 / 16.06.2017Коментари (0)2005
©
Най-големият и престижен фестивал за късометражно кино в България и региона се подготвя за вълнуващия финал на 14-ото си издание, който ще се състои в Двореца в Балчик между 24.06 и 01.07. 

След изключително успешните три етапа на мащабното събитие в София, Велико Търново и Варна, IN THE PALACE International Short Film Festival ще посети Балчик и ще даде платформа за изява на стотици филмови творци, запознавайки публиката с най-актуалните и интересни продукции от страната и света. Навръх Джулай морнинг предстои официалната церемония по награждаването на избраните победители от трите града, както и обявяването на най-добрите късометражни игрални, документални, анимационни и експериментални филми в селекцията. Трудният избор предстои да бъде взет от специално подбрано международно жури, съставено от експерти от Албания, Румъния, Хърватска, Сърбия и Обединеното Кралство.

Пет са акцентите в тазгодишната едноседмична програма извън състезателните (национална и интернационална) секции. В блоковете European Film Awards гостите на фестивала ще се запознаят с най-високите постижения в съвременното европейско късометражно кино, представящи номинираните за най-престижните отличия на нашия континент - Европейски филмови награди. В две от фокусните програми - Academy Film Awards Animation и Аcademy Film Awards Live Action ще бъдат прожектирани номинираните за Оскар анимационни и игрални филми, сред които Asteria, Borrowed Time, Blind Vaysha, Sing, Timecode. Специалнo внимание тази година ще бъде обърнато и на италианските продукции, разделени в два акцента под надслов Messagio D'Amore и RIFIGUATI, който ще насочи фокуса към актуалната тема за бежанците. Компетентният екип от Hezarfen Film Galeri е подбрал за гостите на фестивала най-добрите продукции от Турция, обединени в блока Hezarfen.

Освен с разнообразна и качествена селекция от филми, фестивалът IN THE PALACE отново ще зарадва участниците и своите гости с богата музикална програма всеки ден. За нейното оформление ще се погрижи Radio Nula, което в рамките на една седмица ще осигури на посетителите уникална смесица от джаз, фънк, соул, хип-хоп и диско - запазената марка на популярното словенско радио. За отличния микс ще се погрижат редица селектори от екипа на Nula от България и чужбина. Всичко ще започне още на 24-и юни, когато директно от Словения и Хърватска пристигат двама от резидентите на радиото Woo D & Adrian Bijan. След гостуването им щафетата ще поемат обичаните български селектори Ramsey Hercules, Funkusion, Peter Peterson и DJ Jijo, а финалът ще бъде на самия Джулай морнинг, с още чуждестранни гости, които ще са специална изненада и ще бъдат обявени във фейсбук събитието, следете го тук: http://bit.ly/2szmCxW.

Входът за прожекциите е свободен. Заплаща се единствено регулярната такса за Двореца и Ботаническата градина.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: