Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Броени дни остават до гостуването във Варна на легендарен оркестър
Автор: Екип Varna24.bg 09:22 / 03.04.2015Коментари (0)963
©
Броени дни остават до гостуването във Варна на легендарния оркестър Academy of St Martin in the Fields. На 7 април в Зала 1 на ФКЦ оркестърът ще излезе в своя оригинален състав само от струнни инструменти. Гост-солисти на вечерта, с която ще бъде тържествено открит Европейският музикален фестивал Варна 2015, ще бъдат българският цигулков виртуоз Марио Хосен и уважаваният британски контрабасист Леон Бош.

Очакванията на меломаните са огромни. Голямата част от билетите за концерта вече са разпродадени и сега билети могат да се купят само на Касата на ФКЦ. Останали са ограничен брой места от 40, 50 и 60 лв. на партера, а повечето свободни билети на балкона са от 30 лв.

Марио Хосен, наричан от критиката "Прероденият Паганини", е сред фаворитите на българската публика и всяка нова среща с него носи духа на музикалния празник. На концерта той ще солира заедно с Леон Бош в една от най-красивите творби за цигулка, контрабас и оркестър - Гран Дуо кончертанте от Джовани Ботезини.

Гостът Леон Бош е сред съвременните музиканти, които са направили най-много за приобщаването на публиката в Европа и по света към контрабаса - силно специфичен инструмент, чиито солови качества се преоткриват от музикалната общност в последните години. Той е роден в Южна Африка, но неговите широки интереси го отвеждат в различни посоки, всяка от които му помога да развие международна репутация на изключителен музикант.

Леон Бош завършва Университета на Кейптаун, след което продължава обучението си в Кралският северен музикален колеж в Манчестър. През 1984 прави своя лондонски дебют с оркестъра на Филхармонията, а в годините след това се изявява като концертиращ артист, излизащ на сцената с изтъкнати музиканти, сред които Пинкас Цукерман, сър Чарлз Гроувс и Николас Кремер.

Интересно е, че доскоро Леон Бош е бил в състава на Academy of St Martin in the Fields като главен контрабасист. Сега се е отдал на камерна и солистична кариера, а е и търсен солист и педагог. Получава покани от фестивали във Великобритания, Германия, България, Ирландия и Южна Африка. Сътрудничи си със струнен квартет Бродски, I Musicanti, Academy of St Martin in the Fields Chamber Ensemble и Московски виртуози, както и с пианистите Мария Жоао Пирес, Михаил Руди, Владимир Овчиников, Питър Донъхи и Сунг-Сук Канг. Приносът му към камерната музика се допълва от солови записи с виртуозен репертоар, албуми с британска, руска и унгарска музика и произведения от блестящия италиански басист Доменико Драгонети.

Леон Бош надхвърля границите на класическата сцена и прави записи с артисти като Мадона, Роби Уилямс, Майкъл Джаксън и Бьорк.

Гостуването на оркестъра носител на Оскар и Грами Аcademy of St Martin in the Fields във Варна е по покана на агенция "Елит мюзик" и фондация ЛИК. С него Европейският музикален фестивал продължава своята програма "Великите оркестри на Европа". Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на фонд Култура на Община Варна









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Гергьовден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: