Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Бъдещето на пържолата: Месо, но не от животни!
Автор: Георги Кирилов 09:36 / 16.06.2019Коментари (0)998
©
До 2040 г. скарата, каквато я познаваме, може и да не е същата. Според експерти в бранша, пържолите в бъдещето няма да идват от животни, а от растителни заместители или култивирани алтернативи, отглеждани на специални места, пише dnes.bg.

Според нов доклад, 60% от месото няма да е истинско, заради нарастващото притеснение за ефекта, който отглеждането на животни има върху околната среда, както и заради увеличаването на нуждата от вегански алтернативи. Култивираното месо ще бъде създавано "чрез експоненциален растеж на клетки в биореактори" и няма да включва клане.

Разликата ще е почти неосезаема - клетка ще бъде извличана от живо животно, а след това ще бъде обработена в биореактор. Близо 1 милиард долара са инвестирали американски компании в подобни технологии. Някои от продуктите вече се предлагат и в ресторанти. Докладът отбелязва, че въпреки развитите технологии за производство на месоподобни продукти, истинското месо все пак ще се предлага в магазина.

"Огромната индустрия, която включва клане на животни, е виждана от мнозина като ненужно зло. С предмиствата, които имат веган заместителите и култивираното месо, е само въпрос на време, преди те да заемат огромна част от пазара", пишат експертите в доклада. Той се позовава на "неоспоримия преход към вегетариански, веган и флекситариански диети.

Култивираното месо ще е най-популярно в дългосрочен план, като то ще представлява 35% от пазара през 2040 г. Веган заместителите ще са съществени за преходния пазар.  Докладът заключва: "Култивираното месо и заместителите ще разрушат индустрия за милиарди долари, както и всичките и компании за доставки. Това разрушение е подкрепено от масовото преминаване към протеини, които не са от месо, като последствие от нови лайф стайл трендове, които целят по-здравословен живот."








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: