Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Български филм по новели на Георги Господинов на София Филм Фест във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 19.03.2018Коментари (0)6367
©
До 23 март в залите на Фестивален и конгресен център се провежда деветото издание на София Филм Фест във Варна.  В рамките на осем дни фестивалът предлага на своите верни фенове 18 от най-новите световно признати ленти на голям екран.

Освен на хитовите световни заглавия от най-известните и престижни кинофестивали в света, варненската публика има удоволствието да се наслади и на някои от новите качествени родни продукции. Сред тях е филмът "8 минути и 19 секунди“ на звездната група от режисьори: Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надежда Косева, Теодор Ушев и Владимир Люцканов.

8 минути и 19 секунди -  това е цялото време, което имаме, преди вестта за смъртта на Слънцето да ни достигне. Толкова време отнема на светлината, за да пропътува оттам дотук. И после идва тъмнината... Не е задължително темата за Апокалипсиса непременно да бъде разглеждана като глобален катаклизъм. Тя може да бъде показана и като нещо изключително лично, интимно, почти тихо.

Феновете на българското кино ще може да се запознаят с историята на 20 март от 20:00 часа във ФКЦ-Варна.

Кристина Грозева и Петър Вълчанов работят заедно oт студентските си години в НАТФИЗ. Филмът им "Скок“ е номиниран за най-добър късометражен филм на Европейските филмови награди през 2013 г. и получава много отличия на български и международни фестивали. 

Любомир Младенов е приет 1990 г. в класа на проф. Георги Дюлгеров, специалност кинорежисура в НАТФИЗ. В този период заснема четири късометражни филма, които участват на фестивалите в Мюнхен, Дьор, Котбус, Анжер, Клермон-Феран, Киев и др.

Надежда Косева учи режисура в НАТФИЗ в София от 1996 до 2002 г. Паралелно с ученето работи като асистент на продукция и асистент-режисьор в различни филми. Днес работи като сценарист, режисьор и продуцент. Късометражният ѝ филм "Омлет“ е селектиран на фестивала Сънданс през 2009 г.

Теодор Ушев създава успешни късометражни филми, като много от тях са в официалните селекции и печелят големите награди на големи световни фестивали. Късометражната му анимация Сляпата Вайша (2016) получи официална номинация за "Оскар" за най-добър късометражен анимационен филм.

Владимир Люцканов учи актьорско майсторство и режисура в НАТФИЗ. Работи в Българската национална телевизия. Преминал е през драматичния театър в Пазарджик, Народния театър "Иван Вазов“ и театър "Българска армия“.

Този пълен състав от доказани творци изгражда историята на филма 8‘19“ в пълен спектър от позиции и гледни точки.

Билетите за всички филми от фестивала са в продажба касите на ФКЦ на редовна цена от 8лв, 6лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно положение и 5лв. при закупуване на 5 или повече билета. Билетите се предлагат и онлайн на fccvarna.bg. Пълната програма, както и допълнителна информация на страницата на събитието тук: https://www.facebook.com/SFFVarna/








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: