Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Български спортисти сред фаворитите за спечелване на още медали на Олимпиадата в Токио
Автор: Екип Varna24.bg 16:56 / 10.08.2021Коментари (0)1001
©
Олимпийските игри в Токио навлизат в решителната си фаза. Остават броени дни до края на най-значимото спортно събитие, но шансовете за още няколко български медала все още са живи. До момента на сметката на България има един сигурен медал и той дойде от Антоанета Костадинова в спортната стрелба на 10 метра пистолет. Тя успя да стреля на финал и на другата дисциплина – 25 метра, но остана на четвърто място.

Сигурен медал има и състезателката по бокс Стойка Кръстева, като все още не е ясен неговият цвят. В полуфинален двубой българката излиза срещу №2 в основната схема в категория до 51 килограма Цуками Намики (Япония), с която до момента нямат среща помежду си. Повод за гордост е, че водещите букмейкъри считат именно българската състезателка за фаворитка в полуфиналния двубой. Коефициентите за победа на Стойка Кръстева в полуфинала започват от 1.69 и стигат до 1.75 в полза на българката срещу доста по-високите ставки за японката – 2.05-2.15.

Palms Bet онлайн дава коефициент 1.71 за победа на Стойка Кръстева в този двубой, който ще определи и едната от финалистките, която ще спори за олимпийската титла. Нашето момиче е с втори шанс да стане олимпийска шампионка с коефициент 4.50. Фаворит на букмейкърите е турската състезателка Бусе Наз Чакъроджлу, която получава ставки около 1.55. Тя ще играе в другия полуфинал с Хсиао-Вен Хуанг.

Правилата в олимпийския бокс са такива, че дори и при загуба в полуфинала, Стойка Кръстева ще получи бронзов медал – т.е. и двете отпаднали полуфиналистки ще бъдат бронзови медалистки, а победителките ще спорят за олимпийската титла. Така след медала на Антоанета Костадинова имаме сигурен медал и от Стойка Кръстева в бокса. Това е първи медал в историята на женския бокс за България.

Разбира се, огромен шанс за медал има и Тайбе Юсеин в женската борба в категория до 62 килограма. Тя ще спори за третото място и съответно за бронзовия медал срещу победителката от битката между Любов Овчарова (Руски олимпийски комитет) и Хена Йохансон (Швеция).

Сериозен шанс за медал имат и представителките ни в художествената гимнастика. Състезанията в най-красивия спорт са през уикенда – последни от програмата на Олимпийските игри. В турнира ще ни представят състезателките в индивидуалната надпревара Боряна Калейн и Катрин Тасева, както и ансамбълът в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова с треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска.

Традиционно основните конкурентки на българките и при ансамблите, и в индивидуалното, са рускините. Именно те са фаворитки за олимпийските титли и в двете направления. При ансамблите букмейкърът Палмс Бет дава коефициент 1.10 за титла на руския отбор с треньор – легендарната Ирина Винер-Усманова. Българките са с втори шанс и получават ставка 8.00, трети са Израел с 9.00, Япония с 10.00 и други. Амбицията на ансамбъла е да се нареди до предшественичките си от предишния отбор, който спечели бронзово отличие от миналата Олимпиада в Рио де Жанейро през 2016 година. Откакто художествената гимнастика е част от олимпийското движение – от 1984 година, българският ансамбъл има 3 медала – сребърен от Атланта 1996 година, бронзов от Атина 2004 година и бронз от Рио де Жанейро 2016 година.

В индивидуалната надпревара на първите две места са сестрите близначки от Русия – Дина Аверина (коефициент 1.25) и Арина Аверина (коефициент 2.75). Трета се нарежда Линой Ашрам от Израел със ставка 7.00, докато нашата Боряна Калейн е с четвърти шанс за златен медал с коефициент 11.00. Катрин Тасева е седма с доста по-висока ставка – 21.00. До момента единствената българска състезателка в индивидуалната надпревара с олимпийски медал е Адриана Дунавска (Сеул 1988 година).

Припомняме, че на последните две Олимпиади – в Лондон 2012 и Рио де Жанейро през 2016 година българските спортисти успяваха да спечелят по 3 медала.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: