Майката на Златка Димитрова е човекът, който я запалил по готвенето.
Това разкри самата тя пред "Телеграф" и издаде, че именно от нея е научила и почти всички рецепти, които знае.
Златка Димитрова посрещна рождения си ден в родния Бургас и почерпи гостите си с домашно приготвено тирамису.
Хубавицата сподели, че е прекарала празника само с най-близките си хора. "Бях със сина ми, приятеля ми и майка ми. Като цяло последните години така празнувам в много тесен семеен кръг. Хубавицата си дава сметка, че най-важното нещо е семейството и нейните близки и за това гледа да прекарва максимално много време с тях. За празника нямало свещички, не защото крие годините си, а защото просто всичко било много семпло. Желание обаче имало и то било на първо място да е здрава, за да може да продължава така упорито със собствени сили да следва мечтите си. "Пожелах си да съм здрава аз и семейството ми. Аз съм скромен човек и винаги съм била, никога не съм ламтяла за някакви материални неща, не съм целяла бляскав и луксозен живот, това не е моята цел“, обяснява Златка.
За празника първо я поздравил синът й -Миро. "Малкият беше първи, които ми пожела "Честит рожден ден“, беше ми купил цветя и ми беше нарисувал картичка с едно кученце“, с усмивка разказва гордата майка. Красавицата почерпила гостите си с домашно приготвено лично от нея тирамису. Това всъщност е един от любимите й десерти, които обичала често да си приготвя.
По готвенето ме запали майка ми.
Тя ме научи на почти всички рецепти. Тя не е професионален, но е страхотен сладкар. Винаги тя ми правеше всички торти за рождения ден. Още от малка ме научи да готвя. После, когато живеех в чужбина, често й се обаждах за някоя друга рецепта“, споделя Златка. Казва, че е страхотна домакиня и готви вкъщи всеки ден, а понякога и по няколко пъти. Всичко може да прави - и пълнени чушки, и пиле с ориз. Много й допада да прави и различни супи. Споделя, че гледа много рецепти в интернет и оттам започнала и да експериментира в кухнята. "Дори и сега, докато говорим с теб, аз готвя, правя вечерята. Нещо лесно ще е, ще сложа на еър фрайъра пилешко, във фурната се пече сладък картоф и една салата ще направя. И отсега приготвям за утре хапването, един патладжан ще приготвя“, обяснява Златка. Малкият много иска да помага на майка си в кухнята, но тя признава, че все още я е страх да го допуска до котлоните, за да не се опари или да се нарани, докато готви. Но преди няколко дни й помогнал, докато правела кекс с разбъркването на яйцата.
"Винаги съм се стремяла да се храня здравословно, но сега още повече“, казва тя.
В момента тренира 6 пъти в седмицата, само веднъж почива. Тренира по един път на ден, а ако няма снимки, може и по два пъти. Не тренира с треньор. "Аз искам да изглеждам с добре поддържано тяло. Нямам някакви болни амбиции да съм нацепена. Важно е да имам хубаво тяло, да съм женствена“, добавя тя. Спортът е част от живота й и за нея е неестествено да не стане сутрин и да не тренира. "Фитнесът ме зарежда, мотивира ме. Когато облека една дреха, да се видя в огледалото, да се харесам“, казва тя.
По отношение на храненето също е доста предпазлива. "Доколкото се може се храня здравословно. Избягвам всякакви салами, луканки, повечето млечни, не консумирам кашкавали и такива. Аз, не си падам много по месото, но се налага заради тренировките. Не харесвам агнешкото обаче“, казва тя.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.