Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Черната овца" на принцеса Даяна вече е най-скъпият пуловер, продаван някога на търг
Автор: Петя Кузева 00:14 / 15.09.2023Коментари (0)1391
© Georges De Keerle/Getty Images
Принцеса Даяна обличаше много спиращи дъха тоалети през годините, оставяйки след себе си незаличимо влияние върху историята на модата, тъй като тя е свързана с кралския дрескод, семиотиката и много други. От нейната незабравима булчинска рокля до черната кадифена коктейлна рокля, нежно наречена нейната от медиите "роклята за отмъщение", която тя носи през 1994 г., дори до пионерската склонност към свободното време, която демонстрира през 90-те години, дръзкото чувство за стил на Даяна се превърна в част от нейното трайно наследство.  

Но и в четвъртък в Ню Йорк рекордът за най-висока цена, платена някога на търг за дреха, носена от принцеса Даяна, не беше счупен от елегантна вечерна рокля или рядък дизайнерски аксесоар. Овациите и парите обра ежедневно плетиво.  

Пуловерът "черната овца", е носен за първи път от покойната Даяна, когато тя присъства на поло мач през 1981 г., докато е била сгодена за сегашния крал Чарлз III. Това беше и черешката на тортата на последния търг на модни икони на "Sotheby's" в Ню Йорк и донесе 1 143 000 долара само за 15 минути наддаване.  

Преди това, върхът на рекордните продажби за част от гардероба на Даяна, се държеше от бална рокля на Виктор Еделстайн, проектирана за нея през 1989 г. Кестенявата на цвят дреха от копринено кадифе без презрамки до голяма степен се смяташе за основен пример за модното съзряване на Даяна. Тя се продаде за 604 800 долара на търг по-рано тази година.  

Но странната плетка, продадена днес, не само засенчи тази рекордна сума, но и се превърна в най-ценния пуловер, продаван някога на търг. Този рекорд преди беше държан от жилетката на Кърт Кобейн по време на изпълнение на Nirvana в MTV Unplugged, напомня "Sotheby’s".  

Създадена през 1979 г. от дизайнерите на плетива Сали Мюър и Джоана Озбърн под техния лейбъл "Warm & Wonderful", дрехата включва модел на бели овце, подредени в редове. Една черна овца се откроява от тълпата в предната част на пуловера.  

Въпреки това, само седмици след като Даяна го облече, тя отново го сложи, но се открои малка бримка и беше върнат на етикета от Бъкингамския дворец. Мюър и Озбърн не се поколебаха да й изплетат чисто нов, а по-късно получиха благодарствено писмо от двореца. По-късно Даяна пак се показа с такъв на мач по поло през 1983 г.  

Първоначално пуловерът се очакваше да достигне между 50 000 и 80 000 долара, но след общо 44 оферти цената достигна 14 пъти по-висока от очакваната, според "Sotheby’s".  

"Развълнувани сме, че този ценен пуловер вече намери нов дом, носейки със себе си трайното наследство на принцеса Даяна", казаха Мюър и Озбърн в изявление, цитирани от CNN.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: