"Чернобил" бе обявен за най-добър минисериал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:37 / 24.09.2019
1923
Сериалът "Чернобил", разказващ за аварията в едноименната атомна електроцентрала през 1986 г., спечели престижните награди "Еми" в три категории, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Йохан Ренк получи наградата за режисура, а по време на т. нар. "малки емита" епизодите взеха 7 отличия за впечатляващото представяне на съветската действителност. Заслужено сред тях бе и отличието за Най-добър дизайн на продукция (за даден исторически период или фентъзи програма). Сред другите се нареждат и наградите за лимитиран сериал за музика, монтаж, звуков монтаж и операторско майсторство.

Петсерийният драматичен сериал получи наградите в престижните категории за най-добър минисериал, за режисура на минисериал и за сценарий. Сценаристът Крейг Мейзин заяви в речта си при получаването на наградата, че сериалът показва колко е важна истината и опасността от лъжата.

Тони Шалуб получи наградата за най-добра поддържаща роля в комедиен сериал за работата си в "Прекрасната г-жа Мейзъл". Алекс Борщайн спечели за втора поредна година наградата за най-добра поддържаща женска роля в комедиен сериал, отново за "Прекрасната г-жа Мейзъл".

Сериалът "Игра на тронове" спечели наградата "Еми" за най-добър драматичен телевизионен сериал, предаде Асошиейтед прес. Осмият сезон на хитовия сериал на телевизия НВО печели за четвърта година. Това беше едва втората му отличие за вечерта, въпреки че получи номинации в 32 категории.

Били Портър спечели наградата "Еми" за най-добър актьор в драматичен сериал. Той беше награден за играта си в сериала "Поза". С това той стана стана първият носител на тази награда, който не крие, че е хомосексуалист, отбелязва АП.

На церемонията в Лос Анджелис Бил Хейдър ("Бари") получи за втора поредна година наградата за най-добър комедиен телевизионен актьор. Наградата за най-добра актриса в комедийна актриса спечели Фийби Уолър-Бридж ("Fleabag"), която печели и наградата за сценарий.

При получаването на наградата за актьорска игра Уолър-Бридж благодари на журито и заяви, че актьорската игра й се отдава трудно.

Наложи й се обаче да излезе на сцената и за трети път, защото "Fleabag" получи и наградата за най-добър комедиен сериал. "Това започва да става нелепо", заяви тя.

Питър Динклидж спечели наградата "Еми" за най-добра поддържаща роля в драматичен сериал. Той играе във фентъзи сериала "Игра на тронове" на HBO.

Джули Гарнър спечели наградата за най-добра поддържаща женска роля в драматичен сериал за работата си в "Озарк".

Виж коментарите (1)

Още по темата (26):
25.10.2023 Главният свидетел на аварията в Чернобил се самоуби
28.04.2023 Днес в Чернобил живеят около 50 души, които смятат да останат там до края на живота си
27.04.2021 Пет мита за Чернобил
26.04.2021 Навършват се 35 години от аварията в Чернобил
06.04.2021 Почина актьор от "Чернобил"
17.01.2021 Почина един от ликвидаторите на последиците от аварията в Чернобил
Още новини от Любопитни новини:
Безгрижие и "joie de vivre": Ето кой период в историята на Франци...
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?
Бившата жена на Димитър Рачков и настояща на Евтим Милошев крие т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).