Червеи валяха от небето в Норвегия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:18 / 24.04.2015
1366
Червеи валяха от небето в Норвегия в продължение на няколко дни, съобщи "Лоукъл". Учените все още не са наясно каква е причината за странното явление, което обхванало южната част на страната.

"Видях хиляди червеи в снега. Първоначално помислих, че са мъртви, но когато вдигнах един от тях, той се оживи", обясни учителят по биология Карстейн Ерстад. Той бил на ски в град Берген, когато се натъкнал на странното явление. Решил, че червеите са изпълзели от снега, но впоследствие отхвърлил тази теза. Още повече че вечерта, след като попаднал на странната находка, в града заваляла суграшица и с нея от небето започнали да падат червеи. Малко по-късно той прочел в нета, че същото явление е наблюдавано в Линдас, Сулдал и още няколко града.

Ерстад се разровил в архивите и установил, че феноменът бил засечен и през 1920 г. в Швеция. Обяснение обаче все още няма.


Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
Превръщането на всички кръвни групи в нулева
Този участник от "Игри на волята" е безпогрешен романтик 
Двата острова, които са само на 4,8 км един от друг, но в същото ...
Малко известни факти за слънчевия вятър, магнитните бури и полярн...
Оправя ли се принцеса Кейт Мидълтън?
В българското неделно училище във Виена разказаха историята на св...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).