Цвети на Криско разкри тайната на хубавото си тяло

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
23:17 / 31.08.2022
1172
Цвети Петрова, половинката на Криско, сподели една от тайните, с които поддържа перфектната си фигура. Оказва се, че не всичко е само до тренировки и супер строги диети.

В момента Цвети, която е майка на две деца, че чете книгата "Биохакинг" на Макс Гоцлър. Става въпрос за т.нар. "хранене на бъдещето", популярно още и като клетъчно хранене. Консумацията на храна по въпросния начин е вид философия, която възприема хранителните продукти и нутриентите като средство за подобряване на здравословното състояние, за обръщане процесите на стареене и за регенериране на вътрешните и външни органи, и клетките, пишат различни здравни портали. 

В родните светски среди шеф Силвена Роу е сериозен застъпник на биохакинга. Известната готвачка често говори по темата и показва резултатите от постигнатото до момента. Храненето на клетъчно ниво поставя 80% от отговорността за здравословното ни състояние в нашите собствени ръце, посочва Vbox. 

Биохакингът често се свързва с интервалното постене, известен като фастинг. В часовите прозорци от 12, 14, 16, 18 или повече часа, в които не се приема храна, организмът преминава в режим на автофагия. Става въпрос за "самоизяждане" на лошите клетки в тялото или един вид регенерацията му. 

Важни в биохакинга и храненето на клетъчно ниво са храните, богати на антиоксиданти. Те се явяват най-ценен помощник в борбата с остаряването и в превенцията на различни заболявания. Хубаво е да се приемат супер храни като боровинки, морски дарове, риба, зеленчуци, ядки и цитруси. Тези храни подпомагат регенерацията на кожата, придавайки ѝ свеж вид.

Биохакингът включва и други практики за подобряване на здравето, сред които качествен сън, редовна физическа активност, оптимално излагане на слънчева светлина и набавяне на витамин D, добра хидратация, дихателни техники, хормонален баланс, хармонични социални контакти.

Е, изглежда, че Цвети на Криско върви по пътя на дълголетието и младостта. Факт е, че подобна диета би била скъпа за мнозина, но за фастинга не се изискват пари и свободно време. Отказ от алкохол, газирани напитки, всякакъв вид цигари, захар и въглехидрати са сред продуктите, които може да окажете, а и да спестите немалко пари. Ако нямате възможност да посещавате фитнес, то винаги може да правите домашна гимнастика и да правите редовни разходки.

Виж коментарите (1)

Още по темата (6917):
23.04.2024 Певицата Валя с подробности за своята "Рана"
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Бивш футболист отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов и братята му разказаха за уроците, които научаваме от бащите
си
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си
21.02.2024 Ники Урумов и група P.I.F. с ексклузивна премиера на песента "Обезумели" по музика на Димо
Още новини от Любопитни новини:
Замениха Деси Стоянова
22-годишната носителка на "Оскар" и "Грами" си призна: Винаги съм...
Арестуваха Жерар Депардийо
BTV открадна кадър на БНТ?
С присадени сърце и бъбрек: Българинът, покорил Килиманджаро е на...
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).