Да си купиш поредния остров, това е да си богат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
19:55 / 02.02.2024
1835
Съоснователят на Google Лари Пейдж, който е и бивш главен изпълнителен директор на Alphabet, си е купил през 2018 г. частния остров Кайо Норте в Карибско море, съобщава Business Insider (BI).

По данни на Business Insider, Лари Пейдж и съпругата му притежават поне пет острова. Forbes оценява богатството на Пейдж на 118,5 млрд. долара.

Островът Кайо Норте се намира на около 30 км източно от крайбрежието на Пуерто Рико и на 20 км от остров Сейнт Томас (един от Американските Вирджински острови). Площта на острова, който административно е част от Пуерто Рико, е 1,2 квадратни км.

По информация на Business Insider, за покупката на острова, която става известна чак сега, Лари Пейдж е заплатил 32 млн. долара.

Сделката е извършена чрез дружеството с ограничена отговорност US Virgin Island Properties, което е собственост на бизнесмена и съпругата му Лусинда Саутуърт.

От 2006 г. островът е бил собственост на предприемача Дан Шели, а няколко години преди това е принадлежал на семейство Падрон.

Сделката не е била оповестена. Както пише изданието, властите в Пуерто Рико (доскоро) не са знаели, че островът има нов собственик. С каква цел Пейдж е купил Кайо Норте, все още не е ясно. По думите на представител на местните власти, досега те не са получили заявки за строителство на острова.

Както отбелязва BI, това не е първата подобна покупка на Пейдж, пише money.bg. Той притежава най-малко пет острова в Карибите и Южната част на Тихия океан - включително остров Таваура, който е част от архипелага Фиджи.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Невролог: Хората с хипертония трябва да избягват тези храни и нап...
Защо не трябва да изхвърляме тези продукти в мивката?
Петър Дочев тръгнал за питие и се оказал за три дни в Сърбия
Лили Иванова отново показа желязната си дисциплина
Мария Игнатова сама в Гърция
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).