Дами спечелиха надяждането с цаца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:37 / 06.12.2010
2759
Юлия Тодорова и малката Мария Калева победиха в надяждането с цаца на първия рибен фестивал, организиран от фирма "Пазари" по случай Никулден. Вино, бира и вкусна пържена трицона имаше на корем за дошлите на празника. Стотици се веселиха на малкото площадче зад новите рибни магазини. За "Народно дело" Юлия Тодорова коментира, че участва в състезанието заради шоуто. Тя бе категорична, че ще дойде и догодина, защото е сигурна, че фестивалът ще стане един от най- варненските празници. Малката Мария сподели, че никога през живота си не е изяждала толкова много риба за толкова кратко време. Състезателките се надяждаха под аплодисментите на празнуващите. В словото си шефът на фирма "Пазари" Владимир Михалчев обеща догодина фестивалът да бъде още по-пъстър и шумен. Той уточни, че идеята за организирането му е дошла спонтанно и въпреки кризата ръководството на фирмата е заделило средства. Деца от артцентър "Арлекин" веселиха гостите с пиратски танци, а водещият пират категорично заяви, че софиянци никога няма да имат рибен фестивал като варненския. Малките участници в празника получаваха дипломи от царя на моретата и всички гьолове Нептун, че са сред основателите на фестивала. За тях "Пазари" бяха приготвили специални награди.

В същото време рибните магазини се препълниха с хора. На масите имаше предостатъчно шаран, сом, скумрия и всякакви рибни вкуснотии. Пенсионерите купуваха цаца и евтина таранка. По-младите бяха развързали кесии и плащаха по 30 лв. за килограм лефер и 10-12 за чернокоп. В края на тържеството на опашката край бъчвата с вино и бирения щанд се наредиха и клошари, чули, че се дават бира, вино и цаца на корем. Възрастна жена обра овациите на всички празнуващи, защото почти през цялото време танцуваше под звуците на музиката с дървени лъжици в ръце.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (2)

Още по темата (11):
14.12.2010 3000 души пазаруваха на Рибния пазар преди Никулден
07.12.2010 Данъчни изловиха търговци на риба в нарушения
06.12.2010 Днес отбелязваме Никулден
05.12.2010 Ден преди Никулден няма драстично увеличение на цената на рибата във Варна
05.12.2010 Сафрид и карагьоз сменят шарана
05.12.2010 Състезание за ловене на риба с детски въдици се провежда във Варна
Още новини от Любопитни новини:
Новият оператор BETHUB.bg стартира с впечатляващ уелкъм бонус и д...
Краси Аврамов за "Евровизия": Превърна се в абсолютен Хелоуин, ве...
Днес празнуват хора с интересно име
Звезден рожденик: Цели поколения пораснаха с неговите филми
30 грама от този деликатес ще ви струват приблизително 1500 лева
Никол от Hell’s Kitchen призна какво я е сринало в последната сед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).