Дават по 200 лева на всеки младеж, за да ходи на театър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
11:27 / 26.11.2017
2026
По 200 лв. за всеки 18-годишен, предлага промяна в Закона за култура. Навършилите пълнолетие ще имат право на електронна карта за театър, кино, музей или изложба.

Законодателите от България и Италия почти по едно и също време лансираха електронния чек като идея, за да извадят младите хора от клубовете и да ги свържат с културата. В европейската страна чекът е на стойност 500 евро. В българския вариант всичко започва с лично писмо от министъра на културата.

"Имате право да потребите 200 лв. за култура през следващата година - спектакли, театрални, музикални, циркови спектакли, за купуване на книги, посещения на изложби музеи", обясни председателят на сдружение Гражданска инициатива за българска култура Таня Симеонова. Всички видове изкуства ще са достъпни догодина за 72 000 младежи. Между първо и второ четене на промените в закона вносителите от БСП обмислят по-бързо да срещнат младите хора с културата и да дадат чек в ръцете на 16-годишните.


Виж коментарите (10)
Още новини от Любопитни новини:
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си
Нети публикува две непоказвани снимки и подпали социалната мрежа
Ново лице в "Тази събота и неделя" по bTV! Ще го гледаме на екран...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).