Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Десислава Радева иска да учи в "Харвард"
Автор: Екип Varna24.bg 20:16 / 06.04.2023Коментари (0)1176
©
Десислава Радева, проявява явен интерес към образованието в "Харвард Бизнес скул“,  става ясно от профила й в социалната мрежа фейсбук.

Отскоро първата дама е последвала официалните медийни канали на елитното школо, принадлежащо към най-престижния в света Харвардски университет, за да се информира своевременно за всички техни курсове за обучение. Именно в същото учили-ще по бизнес е завършил двугодишен курс за придобиване на магистърска степен по ,,Бизнес администрация" и самият Кирил Петков в периода 2005-2007 г. Там е специализирала и дясната му ръка Лена Бориславова, както и бившата министърка на туризма Николина Ангелкова. Последната дори се запознава със съпруга си Христо по време на обучението си във филиала "Харвард".

Допреди две години образователните курсове за придобиване на диплома от "Хаврад Биз-нес Скул" са били присъствени,  но в последните две години има все повече опции за дистанционно онлайн обучение за студенти от цял свят. В случай че Десислава Радева реши да се запише, няма да е необходимо да пътува дори нито веднъж до Щатите, тъй като цялата документация се попълва изцяло по интернет. Лекциите, изпитите, проектите и дискусиите също се водят онлайн. Повечето курсове за обучение започват от 3000 долара, а има някои, които достигат и до 50 хиляди долара, видно е от справка с ценоразписа.

Студентските пориви на Десислава Радева не са останали в младостта й, стана ясно през последните години. Припомняме, че на 51-годишна възраст през 2020-а президентшата взе диплома за завършена магистърска степен в специалност "Политически патологии на глобалния свят". Първата дама 6еше сред отличниците на випуска към философския факултет на Софийския университет. Там тя изкара 2 семестъра в дистанционно о6учение изцяло на английски език, а в магистърската си диплома инвестира 2800 лева, или по 1400 евро на семестър. Куриозното е, че първата дама се дипломира в Су в една и съща година със своя син Страхил от първия й брак с бесепаря Георги Свиленски. Той завърши "Бизнес администрация" в университета "Маунт Мърси"в щата Айова, след което се прибра у нас. Към днешна дата гради кариера в голяма компания в София. Десислава Радева има още бакалавърска степен по Финансиране и банкиране, а дипломата й е от УНСС, където тя завършва през 2000 г. вече като млада майка. Преди това има един неуспешен опит в Лесотехническия университет, където била приета, но се отказала в средата на обучението си, защото не й се понравило.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: