Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Днес откриват музикалното "Варненско лято"
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 24.06.2018Коментари (0)1905
©
Оперната прима Александрина Пендачанска ще открие 92-рото издание на Международния музикален фестивал "Варненско лято" на 24 юни от 20ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Сред гостите на фестивала ще бъдат още диригентът Пиеро Романо, симфоничният оркестър на БНР, с диригент Марк Кадин и солисти Теодосий Спасов, кавал, и Илиян Илиев, кларинет, оркестър East West със солист именитият цигулар Сергей Крилов, както и водещата българска джаз формация - Биг бендът на БНР, формацията "Драгостин Фолк Национал" и духовият квинтет "Пилекадоне“, варненският оркестър "Симфониета“, с диригент проф. Милко Коларов. 

Основната програма на фестивала от 24 юни до 5 юли ще включи не само обичайната класическа музика, но още и джаз, фолкор и музикален театър. В модула "Академия“ от 6-и до 12 юли предстои емблематичният проект на проф. Минчо Минчев "Интегрално изпълнение на Бетовеновите сонати за пиано и цигулка“. За пръв път в България в три концертни вечери ще се изявят десетима цигулари и четирима пианисти, ще представят 10-те сонати за пиано и цигулка на Бетовен.

"Лаборатория Варна“ ще акцентира върху местни творци в съвместни проекти с международно утвърдени артисти. Струнен квартет "Добри Христов“, Трио "Стефан Цвайг", с пианистката Сибила Константинова, са сред участниците в лабораторията, а големият концерт ще бъде на Балканския младежки оркестър. 

От 29-и юни до 9 август в модула "Опера, мюзикъл и балет на открито“ ще видим 5 премиери - мюзикълът "Маската на Зоро“, "Пепеляшка" от Росини, "Летящият холандец“ от Вагнер, операта "Джоконда“ от Понкиели, "Тоска“ от Пучини. В балетната програма е "Лебедово езеро“ от Чайковски.

Кросовър модулът "На границата с класиката“ от 10-и до 12 август ще излезе на открито - в Летния театър, в Английския двор на Археологическия музей и на самия морски бряг – на сцена "Ментол“. Специално насочени към почитателите на джаза са концертите на Хилда Казасян с Варненската филхармония и на Антони Дончев джаз квинтет с Варненския камерен оркестър, с диригент Ганчо Ганчев. А от Испания за сцената край брега ще пристигне ансамбъл "Патакс“.

Завършващият модул на фестивала "Baroque“ - Ренесансова и Барокова музика, обещава през септември срещи с изтъкнати европейски ансамбли за старинна музика.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: