Дни на аржентинското кино във Варна за първи път

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:27 / 31.10.2018
1414
Какво си представяте, когато се спомене Аржентина? Небостъргачите на Буенос Айрес, екзотиката на Ушуая или красотите на националните паркове? Каквото и да е, тази южноамериканска страна остава недостатъчно позната у нас. 

От 1 до 4 ноември Варна ще бъде домакин на Дни на аржентинското кино. Осем заглавия от последните години ще представят едни от най-награждаваните филми, най-известните режисьори и най-популярните актьори в третата най-развита кинематография на Латинска Америка. 

Ретроспективата ще помогне на зрителите да се ориентират в една богата култура, в историята и днешния ден на една страна, обитавана от хора с различен етнос и произход, които обаче се вълнуват от същите общочовешки проблеми – любов, достойнство, стремеж към успех... И разбира се, ще има футбол.

Събитието дава началото на Есенния салон на изкуствата в града и се организира с финансовата подкрепа на Община Варна и Посолството на Република Аржентина у нас. Всички прожекции ще се състоят в зала 5 на Фестивалния и конгресен център и ще са със свободен вход.

Подгответе се за пътуване през дръзкия, драматичен и разнообразен съвременен аржентински кинопейзаж, а на път – посетете и изложбата "Аржентина – приятел на света", подредена във Фестивалния и конгресен център.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?
Бившата жена на Димитър Рачков и настояща на Евтим Милошев крие т...
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).