Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Джазоркестърът на Концертгебау в Амстердам за първи път с концерт във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 16.04.2019Коментари (0)1367
©
Джазоркестърът на Концертгебау в Амстердам за първи път с концерт във Варна. Концертът е част от програма "Интермецо“ на Международния музикален и на Международния театрален фестивал "Варненско лято“ в началото на юни, заедно с необичаен кино концерт и още две специални музикални прожекции.

Кралският Концертгебау в Амстердам е единствената концертна зала в света, която поддържа джаз биг бенд заедно с класически състав. Години наред джазовият ѝ оркестър има славата на един от най-добрите в Европа, открояващ се със собствен стил. Той постига международна известност с неповторимите си сътрудничества с първокласни солисти.

Първото гостуване на Джазоркестъра на Концертгебау в България се организира съвместно от Международния музикален и Международния театрален фестивал "Варненско лято“ в рамките на общата им програма "Интермецо“ в началото на юни. Престижният оркестър ще се представи със специалния концерт "Трибют на Рей Чарлс и Стиви Уондър“ със солист американската дива на соул музиката Маделин Бел. Под диригентството на Роб Хорстинг те ще изпълнят аранжименти на незабравими хитове на двамата легендарни музиканти. След изключително успешни турнета в Европа и Азия, концертът ще се състои във Варна на 7 юни от 20 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Още на следващия ден програма "Интермецо“ представя и един необичаен концерт, който съчетава прожекция на немия филм "Лодката на влюбените“ на големия режисьор в историята на европейското кино Жан Епщайн от 1923 г., хора "Големите български  гласове“ с диригент Илия Михайлов и триото на френския джазмен Франсoа Рюлан. Изпълняван с голям успех в Италия, Франция и България, кино концертът "Лодката на влюбените“ получава възторжени отзиви, определящи го като "събитие от европейски мащаб“ заради уникалната симбиоза между кино класика, европейски джаз и музиката на Източните Балкани. След широкия отзвук френско-българската продукция гостува отново във Варна на 8 юни от 20:30 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

В изкуството на операта музиката и театърът се пресрещат по покоряващ начин. Как 36-годишната Соня Йончева се превърна в световноизвестно сопрано, покори най-големите оперни роли и спечели сърцата на публика и критика, разказва документалният филм за нейната съдба "Соня Йончева. Sempre Libera" с режисьор и продуцент Георги Тошев ("Арто+“). Той проследява развитието на една изключителна кариера и като други нейни герои във филма участват и още звезди на музикалната сцена като Пласидо Доминго, Валерий Гергиев, Майкъл Фабиано и Томъс Хемпсън, както и хора от най-близкото обкръжение на оперната прима. Първата прожекция на филма във Варна ще се състои на 2 юни от 20 ч. в зала "Европа“ на Фестивалния и конгресен център.

Програма "Интермецо“ продължава традицията да излъчва оперни продукции, част от рамката Метрополитън опера на живо от Ню Йорк. Този път тя ще покаже постановката "Аида“ от новия сезон на МЕТ, с триумфиращата Ана Нетребко в ролята на египетската принцеса и неотстъпващата ѝ по мощ Анита Рачвелишвили като нейната съперница в любовта Амнерис, а диригент е Никола Луизоти. Сравняват постановката на Соня Фризел по пищност със стила на Франко Дзефирели. Тя впечатлява със своя мащаб, огромни декори и масови сцени, които пренасят на сцената света на Древен Египет. Излъчването на "Аида“ със субтитри на български и английски език може да се гледа единствено на 14 юни от 19 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Билетите за събитията в рамките на Програма "Интермецо“ са вече в продажба на касата на Фестивалния конгресен център – Варна и онлайн на fccvarna.bg.

Очаквайте скоро още информация за предстоящите събития от програмата на 27-мия Международен театрален фестивал "Варненско лято“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: