Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Един най-могъщите мъже в света празнува рожден ден днес
Автор: Екип Varna24.bg 10:01 / 07.10.2020Коментари (0)1425
©
Руският президент Владимир Путин днес навършва 68 години. Както съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, през първата половина на деня Путин ще се занимава с текущите държавни дела и ще проведе редица международни телефонни разговори със световни лидери. Всички те логично ще го поздравят и за рождения ден.

Според Песков руският лидер "по традиция“ ще посвети останалата част от деня на приятелите си, роднитите и близките. 

Миналата година Владимир Владимирович прекара рождения си ден в тайгата в компанията на министъра на отбраната Сергей Шойгу. Президентът се любуваше на сибирския пейзаж, събираше гъби и като сувенир си взе шишарка.

Путин е роден в Ленинград (днес Санкт Петербург). Той е късно дете в семейството – 2 братя са починали през войната. Завършва "Право“ в Ленинградския държавен университет, след което постъпва на работа в Комитета за държавна сигурност (КГБ).

От 1985 г. работи за КГБ в ГДР. След завръщането си в Русия през 1990 г. работи в родния си град като служител в университет, съветник по чуждестранните инвестиции на кмета Анатолий Собчак и заместник-кмет. Официално напуска КГБ след опита за преврат през август 1991 г.

След 1996 г. се премества в Москва и заема второстепенни постове в администрацията на Борис Елцин.

През 1997 г. става заместник-директор на администрацията на президента. Година по-късно е назначен за директор на Федералната служба за сигурност на Русия.

През 1999 г. става секретар на Съвета за сигурност на Русия, а няколко месеца по-късно и министър-председател на Русия. От декември същата година изпълнява длъжността президент на Русия.

През 2000 г. е избран за държавен глава, а през 2004 г. е преизбран за втори мандат. След това той стана премиер за четири години – период, в който конституцията бе променена и президентският мандат бе удължен на 6 години.През 2012 г. Путин отново е избран за президент, а през 2018 г. преизбран отново.

Руският президент Владимир Путин е изключително интересна и всестранно развита личност. Извън служебните задължения той обича да разпуска с различни интересни занимания, някои от тях и доста екстремни. Бойните изкуства са неговата най-голяма и отдавнашна страст.

Майстор е на спорта по самбо (1973 г.) и джудо (1975 г.) Той смята, че те формират знания, способности и умения, от които се нуждае всеки политик. Руският президент признава и, че страшно много харесва да кара ски, като предпочита руските писти.

Путин е запален и по хокей на лед и то от сравнително скоро. През 2011 г. той публично обещава, че ще се научи да кара и така прекарва два месеца в обучение при известния хокеист Алексей Касатонов.

Руският президент обожава животните и то най-вече в естествената им среда. Той участва в много научни проекти, свързани с животните. Председател е на Настоятелството на Руското географско дружество и активно се занимава със защитата на редки видове. Животинските видове под негово лично покровителство са амурски тигър, бял кит, полярна мечка и снежен леопард. Путин е и изключителен фен на автомобилите, като предпочита руските.

Въпреки натовареното си ежедневие, Путин успява да намери време за почивка, някъде възможно най-далеч от нещата, свързани с управлението на страната. Но тъй като това се случва много рядко, той се опитва да прекара кратките си почивки възможно най-ефективно. Той твърдо вярва, че промяната на мястото и различната дейност са най-добрият вид почивка. Риболовът е едно от любимите хобита на руския президент.

Той е особен любител на риболова в Русия. Язденето сред природата и конете са другата страст на руския президент. Той се чувства уверен в седлото и винаги, когато успее да намери време, се отдава и на това свое любимо хоби.

През август 2009 г., по време на еднодневната си почивка в Тува, Владимир Путин остава в палатков лагер на брега на река Хемчик. От там той тръгва и на рафтинг с надуваема гумена лодка. Това се превръща в поредната му страст.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: