Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Една любовна вечер в операта с Орлин Павлов
Автор: Екип Varna24.bg 08:45 / 12.02.2015Коментари (0)741
©
"Обречени сме да обичаме" - така афористично определя мотото на дългоочакваната "Една любовна вечер в операта", Орлин Павлов. Артистът, който вдъхновява публиката с уменията си на певец и танцьор, ще бъде във фокуса на прожекторите в концерта за Празника на влюбените. Емоционалната традиция, започнала с Камелия Тодорова, среща в годините назад варненската публика с Мария Илиева, Орлин Горанов и други изявени творци. А за това, колко добре е приет във Варна Орлин Павлов, говори фактът, че от досегашните солисти той има най-много участия. За трети път ще го аплодираме на 14 февруари т.г., в деветия концерт, посветен на Свети Валентин.

За да бъде преживяването още по-силно, заедно с Орлин Павлов на сцената ще излязат и оперните солистки Бойка Василева, Силвия Ангелова и Ина Петрова. Те също са пристрастни към музикалното събитие и неговата тема. "Какво е любовта? Най-чистото и красиво чувство. Прави ни толкова щастливи, осмисля живота ни и ни кара до се чувстваме истински живи. За мен любовта е знак на съдбата. Да бъда целуната от нея, е онзи дар, който съкровено пазя в сърцето си. Чувството, че си ценна за някого, че във всеки момент някой мисли за теб. Погледът на любимия, който те кара да полетиш в небесата.... Човекът, без който светът ми би бил несъвършен. Какво повече би искала една жена!, вълнува се Силвия Ангелова.

Ина Петрова е не по-малко откровена: "Да обичаш и да бъдеш обичан е най-великото щастие на земята. Както казва Апостол Павел, любовта не завижда, не се превъзнася, тя е дълго търпелива и не се гордее, не носи етикети и няма определения. Смятам, че най-възвишеният изказ на любовта е музиката. Чрез нея аз изразявам себе си, душата и любовта си. Само човек, който носи любовта в сърцето си, е способен да разбере музиката в нейната същност. Когато слуша музика, човек трябва да е готов да отвори сърцето си, да се отдаде изцяло, да се потопи в красотата, да рискува да се изгуби в нея, за да се намери. Нима не правим същото и в любовта! Затова очаквам в "Една любовна вечер в операта" всички ние заедно да потърсим и да споделим красотата".

В програмата на концерта са предвидени, освен оркестрови пиеси, и песни на английски, френски и български език. Шансоните на Едит Пиаф, като "L'accordeoniste", "Mon Manege a Moi" и "Non je re regretterien" остават запазената марка на Бойка Василева. Силвия Ангелова ще представи най-красивата ария на влюбената Мария Магдалена от рокоперата "Исус Христос суперзвезда "I don't know how to love him" и "La Vie en Rose", Ина Петрова ще изпълни "On my Own" от мюзикъла "Клетниците". В интерпретация на Орлин Павлов ще прозвучат "Feeling Good", "Dream On", "Живи легенди", "За нея", "Секунда", "Singing in the Rain", "L.O.V.E.", а "A Whole new World" ще представят Орлин и Ина в дует. В кулминационния завършек с пронизаната от светлина и любов песен "Over the Rainbow" ще се включат четиримата солисти.

Всичко, което ще се случи в любовната вечер на 14 февруари, ще направлява с диригентската си палка Страцимир Павлов.

"Когато преживеем нещо красиво за първи път, то ни кара да се чувстваме прекрасно. Втория път, преживявайки същата красота, тя ни се струва леко по-избледняла. Третия път може въобще да не я забележим... И така е често с нещата от живота. Любовта е това, което ни кара да виждаме света всеки ден с нови очи. Всеки влюбен го разбира великолепно. Мъдрите хора твърдят, че Бог е Любов. Това означава, че всичко в живота е направено от любов и нямаме причина да не сме влюбени постоянно. Но все пак, като че ли единствено влюбеният разбира истинския смисъл на любовта", споделя философските си размишления харизматичният варненски диригент.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Почина актьорът Матю Пери
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: