Едно много нестандартно, но вкусно решение за Нукулденската ви трапеза

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:52 / 04.12.2024
1460
Ако искате трапезата ви да изненада гостите с по-нестандартни предложения за Никулден изпробвйте тази рецепта.

Съставки за рибни такос

Риба: Използваме тилапия в тази рецепта, но всяка бяла риба става за рибни такос. Можете също така да използвате треска, камбала, махи махи или скобар.

Подправка за риба: Рибата получава своя пикантен вкус от подправено брашно, направено с универсално брашно, подправка за тако , сол и черен пипер.

Масло от рапица:  Препоръчвам да използвате масло от рапица (едно от най-добрите масла за пържене ). Има висока точка на дим и неутрален вкус. При по-висока температура ще придаде на външността на рибата хубава хрупкава коричка, като същевременно ще запази вътрешността на рибата маслена и влажна.

Царевични тортили: Царевичните тортили са традиционният избор за рибни такос, но можете лесно да ги замените с брашнени тортили . За едно наистина специално изживяване, направете царевични тортили от нулата (те са много по-лесни за правене, отколкото си мислите!).

Слама за рибни такос: Обличаме сместа от зелева салата с кремообразен, остър дресинг, направен от майонеза, заквасена сметана, сок от лайм, мед, сол и черен пипер. Първо направете сламата; има по-добър вкус, ако има поне 30 минути, за да се смесят вкусовете му, пише tasteofhome.com.

Плънки за рибно тако: Завършете тази рецепта за тако с риба, като добавите любимите си топинги за тако , като нарязано авокадо, резенчета лайм, заквасена сметана, салса, нарязани на кубчета домати, кориандър, натрошено сирене Cotija, тънко нарязани репички, нарязани халапеньо и нарязан на кубчета червен лук.

В голяма купа разбийте заедно майонезата, заквасената сметана, сока от лайм, меда, солта и черния пипер, докато се комбинират. Разбъркайте сместа за зелева салата. Покрийте и охладете сламата за поне 30 минути.

Стъпка 2: Гответе рибата

В плитка чиния смесете брашното, подправката за тако, сол и черен пипер. Добавете рибата и я намажете леко от всяка страна.

Загрейте голям тиган на средно висока температура. Отърсете излишното покритие и поставете рибата в тигана. Гответе, докато рибата леко покафенее, две до три минути на страна.

След като се свари, нарежете рибата на хапки.

Съвет на редактора:  Внимавайте да не препълните тигана или рибата ще се задуши, вместо да стане хрупкава по краищата. Може да се наложи да готвите рибата на партиди.

Запечете царевичните тортили в сух горещ тиган, докато покафенеят леко, една до две минути от всяка страна.

Напълнете всяка тортила с тилапия и отгоре я намажете със слама. Добавете незадължителни гарнитури, ако желаете. Сервирайте рибните такос веднага.

Виж коментарите (0)

Още по темата (28):
11.12.2024 БАБХ извърши 2132 извънредни проверки за Никулден 
06.12.2024 Много варненци избраха Никулден за своя голям празник
06.12.2024 Военноморските сили участваха в църковен празник за Никулден във Варна
06.12.2024 Традиции и поверия на Никулден
06.12.2024 Нутриционист: Най-голямата кост на рибата, която ядем на Никулден, е лечебна и не трябва да се изхвърля. Някои хора я пускат в течаща вода, други я горят
06.12.2024 И в Румъния празнуват Никулден! Там традициите са много интересни
Още новини от Любопитни новини:
Отбелязваме Международния ден на труда
Напрежението в "Ергенът" расте, три участнички си тръгнаха преди ...
Новините на Нова започнаха с гаф
Защо косата се омазнява бързо? Има ли връзка с организма?
В утрешния почивен ден – измий се с роса за благополучие и сложи ...
Ако нямаме градина в двора и балконът се превръща в такава – прол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).