Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Едро куче дели едно жилище с гарга
Автор: Екип Varna24.bg 18:00 / 23.02.2024Коментари (0)1147
© БНТ
Едро куче живее в необичаен съюз с една гарга в столичния квартал "Люлин". Гаргата Чики и Кане корсото Севар делят един апартамент. Един ден, синът на Калина Андреева се прибира с новината, че до блока им в столичния квартал "Люлин" лежи ранено птиче. Двамата решават, че не могат да го оставят на уличните котки и го взимат.

"Прибрахме го с идеята, че ще го задържим за 2-3 дена. Започнах да звъня на "Дивите животни", на "Зелени Балкани" и навсякъде. Оказа се, че са под карантина с ковид дивите животни. След ходене по мъките и търсене на кого да я дам, се свързах с клиника. 

Те ми обясниха, че след като имам други животни гаргата се е опитомила и че ще имам много интелигентно животно в рамките на 20-50 години, което значи, че ако не успее да подивее, на моите правнуци трябва да я завещая по някакъв начин", заяви Калина Андреева пред БНТ.

Оттогава гаргата Чики става член на семейството, а ежедневието вкъщи става

много интересно.

"Отваря се кафезът. Започва да се скубят пухчета от възглавници, да се експериментира кое къде може да се мушне, да се скубят телефоните от зарядните", добавя жената.

Чики е много ранобудна. Интересното обаче е, че когато Калина я няма, не безпокои хората вкъщи. Затова пък е пристрастена към водата и къпането.

"Няма лято, няма зима, задължително трябва да има вана с вода. То е едно пеене, един смях. Научила се е да се смее като истеричка и задължително трябва да има 3 пръста вода, за да се изкъпе, иначе започва да се къпе в каквото намери", казват стопаните й.

Пълна противоположност на Чики е Севар – друг член на семейството – добродушен гигант от породата Кане Корсо. Въпреки различията двамата не могат един без друг.

"Много интересно беше първия ден още. Запознавам я със Севар и викам - "това е кучето". Първата ѝ работа беше да отиде при него до леглого му. Знаейки си моята пакостница, знам че няма инстинкт за самосъхранение. Тя, например, знае, че от кучета може да сваля пухчета, знае че има нокти за гризане,

Чики вече е на 3 години и наближава времето да отлети от апартемнта си в "Люлин", за да се задоми. Даже вече примамва бъдещи партньори, като оставя от храната на Севар на балкона.

Калина знае, че е безсилна срещу природните инстинкти и е приела мисълта, че скоро гаргата ще напусне семейното гнездо в "Люлин". Остават обаче спомените за веселите истории от живота с Чики и обичта, която са споделяли.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: