Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Експерт: Направите ли веднъж това нещо, може да се насочите към желаната работна позиция
Автор: Йоланда Пелова 12:50 / 08.09.2023Коментари (2)708
©
Много хора кандидатстват за определени позиции без да са се запознали с основното описание за тях. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Християн Петков, оперативен мениджър в JobTiger.

"Хубаво е човек да се запознае с тези позиции и да види първо каква е  компанията. Много често във всяка обява има описание на компанията и на нейната дейност. Да си отговори на въпроса с какво ще се занимава и какви са изискванията. При повечето обяви този тип информация присъства, някой път е написана по-тежко. Информацията, която се съдържа в обявата не е чак толкова сложна, друг път е написана съвсем простичко и разбираемо и в трети случаи има обяви, които пък имат прекалено оскъдна информация и не може да се разбере изобщо за какво става въпрос, какви ще бъдат задълженията на служителите. Така че, ако видим обяви, които не са наясно със себе си, т.е. няма достатъчно добра информация, това донякъде може да даде знак, че самия работодател не е много наясно за това какво търси, може би и за това, което предлага", обясни експертът.

По думите му търсенето и намирането на нова работа са две различни неща: "От една страна е просто да си намерим работа, от друга страна говорим за търсене на работа от гледна точка на стартиране или развитие на кариера и изобщо на професионален път. По отношение на второто, бих казал, че най-важното, което един човек трябва да направи е първо да знае какво иска, т.е. какво търси и в каква сфера".

Според Петков на първо място човек трябва да знае какво търси и какво желае да получи: "За щастие живеем в свят, където информацията е леснодостъпна. Естествено, почти всички ние работим и основният фактор, който търсим е доброто възнаграждение. Но различните нива на възнаграждение са в различните сектори и в различните степени на компетенция. Един млад човек, гледайки себе си, с какви умения разполага или пък какви умения в момента развива, е редно да проучи пазара, кои са трудовите възможности, които се предлагат за уменията, които той придобива или владее в момента. Специално за България понякога за по-добрите възможности е необходима релокация към големите градове и кои са работодателите, които предлагат такива възможности и при какви условия. Веднъж, когато това нещо е направено, човек може да се насочи към множеството източници на информация, основно в интернет, за да потърси съответно позициите за които може да кандидатства и дай Боже да успее да се реализира бързо", обясни експертът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
тази държава е пълна с експерти-кой знае кой не знае -тръгнал акъл да дава-хора на 25-30г,без един ден реално да са работили нещо най-големите експерти
0
 
 
Що за идиот може да направи това? За това ли всички в Народното събраие изглеждат Малоумни? И аз се чудя Защо България е Пропаднала Държава! Защото и назначаващия не чете! Нито пък знае какъв човек му трябва!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: