Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Есенният салон на изкуствата събира 12 културни събития
Автор: Екип Varna24.bg 16:08 / 23.10.2018Коментари (0)1885
©
12 културни събития са включени тази година в Есенния салон на изкуствата, който се провежда традиционно в артзалите на Градската художествена галерия "Борис Георгиев", Радио Варна, Фестивалния и конгресен център и читалище "Просвета 1972“. Организатор е дирекция "Култура и духовно развитие“ към Община Варна. Началото ще бъде дадено на 1 ноември от 19ч. в зала "Европа“ на ФКЦ, с "Дни на аржентинското кино", които продължават до 4 ноември.

На 8 ноември от 18.00 ч. концертното студио на Радио Варна е предвиден клавирен концерт "Забравени шедьоври“ – творби за пиано на четири ръце, в изпълнение на проф. Албена Димова и Надежда Кузманова - доктор по музикознание и музикално изкуство. Те ще изпълнят произведения от Лудвиг ван Бетовен, Франц Шуберт, Клод Дебюси, Венсан Д’Енди и Франк Пуленк.

На 9 ноември от 17.00 ч. в артсалона на Радио Варна почетният посланик на Република Чехия във Варна Зденка Боевова ще открие фотоизложбата "21 август 1968: Краят на Пражката пролет“, която ще може да бъде посетена през следващите десет дни.

На 10 ноември от 17.00 ч. в концертното студио на Радио Варна ще се проведе концертът на китарното дуо Веселин и Петър Койчеви.

На 11 ноември от 11,30 ч. в Градската художествена галерия "Борис Георгиев“ варненци ще имат възможността да се насладят на концерт на камерния ансамбъл "Анима“ и на хоровата формация "Арс музика“.

На 13 ноември от 18.00 ч. в артсалона на Радио Варна ще се проведе варненската премиера на книгата "Камино: Пътят на завръщането“ от Тихомир Иванов.

На 17 ноември от 11.00 ч. в концертното студио на Радио Варна пианистът Марио Ангелов ще свири творби от Бах, Хайдн, Моцарт и Бетовен.

На 20 ноември от 18.00 ч. в Градската художествена галерия ще се проведе концертът "Танц на чувствата“, с участието на Моника Кертес – мецосопран, Марина Винокурова – цигулка, Руслан Павлов - пиано. Специален гост ще бъде звездата от Виенската опера - Марила Дьонди.

На 22 ноември от 18.00 ч. в артсалона на Радио Варна ще се състои премиера на книгата "Сполуката“ на Мария Вачева.

На 24 ноември от 11.00 ч. концерт за глас, флейта и орган със солисти: Мария Славова – орган, Галина Великова – пеене, Росица Бояджиева – флейта, ще се проведе и в католическата църква "Непорочно зачатие на Дева Мария“.

На 26 ноември от 18.00 ч. в  читалище "Просвета 1927“ ще бъде открита изложба на изработени от шамотна глина скулптурни портрети на български просветители.

На 7 декември от 19.00 ч. в аулата на Икономическия университет концерт ще изнесе португалската певица на фадо Жоана Амендоейра.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: