Есенният салон на изкуствата събира 12 културни събития

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:08 / 23.10.2018
1914
12 културни събития са включени тази година в Есенния салон на изкуствата, който се провежда традиционно в артзалите на Градската художествена галерия "Борис Георгиев", Радио Варна, Фестивалния и конгресен център и читалище "Просвета 1972“. Организатор е дирекция "Култура и духовно развитие“ към Община Варна. Началото ще бъде дадено на 1 ноември от 19ч. в зала "Европа“ на ФКЦ, с "Дни на аржентинското кино", които продължават до 4 ноември.

На 8 ноември от 18.00 ч. концертното студио на Радио Варна е предвиден клавирен концерт "Забравени шедьоври“ – творби за пиано на четири ръце, в изпълнение на проф. Албена Димова и Надежда Кузманова - доктор по музикознание и музикално изкуство. Те ще изпълнят произведения от Лудвиг ван Бетовен, Франц Шуберт, Клод Дебюси, Венсан Д’Енди и Франк Пуленк.

На 9 ноември от 17.00 ч. в артсалона на Радио Варна почетният посланик на Република Чехия във Варна Зденка Боевова ще открие фотоизложбата "21 август 1968: Краят на Пражката пролет“, която ще може да бъде посетена през следващите десет дни.

На 10 ноември от 17.00 ч. в концертното студио на Радио Варна ще се проведе концертът на китарното дуо Веселин и Петър Койчеви.

На 11 ноември от 11,30 ч. в Градската художествена галерия "Борис Георгиев“ варненци ще имат възможността да се насладят на концерт на камерния ансамбъл "Анима“ и на хоровата формация "Арс музика“.

На 13 ноември от 18.00 ч. в артсалона на Радио Варна ще се проведе варненската премиера на книгата "Камино: Пътят на завръщането“ от Тихомир Иванов.

На 17 ноември от 11.00 ч. в концертното студио на Радио Варна пианистът Марио Ангелов ще свири творби от Бах, Хайдн, Моцарт и Бетовен.

На 20 ноември от 18.00 ч. в Градската художествена галерия ще се проведе концертът "Танц на чувствата“, с участието на Моника Кертес – мецосопран, Марина Винокурова – цигулка, Руслан Павлов - пиано. Специален гост ще бъде звездата от Виенската опера - Марила Дьонди.

На 22 ноември от 18.00 ч. в артсалона на Радио Варна ще се състои премиера на книгата "Сполуката“ на Мария Вачева.

На 24 ноември от 11.00 ч. концерт за глас, флейта и орган със солисти: Мария Славова – орган, Галина Великова – пеене, Росица Бояджиева – флейта, ще се проведе и в католическата църква "Непорочно зачатие на Дева Мария“.

На 26 ноември от 18.00 ч. в  читалище "Просвета 1927“ ще бъде открита изложба на изработени от шамотна глина скулптурни портрети на български просветители.

На 7 декември от 19.00 ч. в аулата на Икономическия университет концерт ще изнесе португалската певица на фадо Жоана Амендоейра.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си
Нети публикува две непоказвани снимки и подпали социалната мрежа
Ново лице в "Тази събота и неделя" по bTV! Ще го гледаме на екран...
Как да се справим с мухъла, появил се след конденза на прозорците...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).