Ето го най-фотогеничното животинче на планетата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:26 / 16.12.2022
726
За това австралийско животинче често се твърди, че е най-фотогеничното на планетата, тъй като винаги изглежда, че е щастливо и усмихнато.

Куоката е малко валаби – от едно и също семейство с кенгурутата, но в значително по-малък размер, колкото на домашна котка. Има малко закръглено тяло, широка глава със заоблена муцунка и закръглени ушички. На тегло достигат до 5 кг.

Куоките са торбести бозайници, точно както кенгурутата, коалите, опосумите и т.н. Бременността им продължава 1 месец, а след това, малкото живее в торбичката на майката 6 месеца.

Те са защитен вид в Австралия, не могат да бъдат домашни любимци и е забранено изнасянето им извън страната. Неустоимата усмивка на куоките ги прави супер фотогенични. Толкова много, че буквално станаха световноизвестни, благодарение на няколко селфи снимки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Отбелязваме Световния ден на пчелите
Пригответе се: Удря ни нова магнитна буря
Хората над определена възраст трябва веднага да спрат да пият алк...
Сам Алтман предложи нов вариант на безусловния базов доход - на в...
7 вредни навика, които увеличават риска от деменция
Днес черпят жени с красиви имена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).