Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето с какво се занимава днес абитуриентката, която се прочу със скъпия си бал
Автор: Екип Varna24.bg 16:28 / 24.03.2023Коментари (5)4127
© Instagram
Габриела Якоб, която се прочу като абитуриентката с най-скъпия бал у нас преди няколко години, днес върти здравословни закуски.

Идеята на красавицата дошла още преди да завърши гимназия. Всичко станало покрай кутията й с храна, която носела в училище.

“Още в 11-12 клас бях решила, че трябва да се храня по различен начин, за да мога да поддържам формата, която искам, и така всяка сутрин си бърках чия с овесено мляко. За всички беше странно, но бях заинтригувана от не толкова популярните храни", споделя Габриела. В началото имало изказвания от рода на това: "Какво е чия и спирулина и кой ще го яде това, но с времето идеята й се разраства до няколко физически обекти в цялата страна.

Рецепти

Като дете на лекар Габриела се вълнувала от здравословния начин на живот, оттам дошло и любопитството й да открива полезни за здравето храни. Освен това ползвала всяко семейно пътуване, за да обогатява културата си в областта на храненето и да намира нови и нови здравословни продукти.

Щастлива е, че с времето е успяла да увери много хора да се хранят по този начин. Рецептите в менюто са изготвени от нея и с помощта на майка й, която също е добър кулинар.

Силата им са т.нар. здравословни чаши, които съдържат различни комбинации от натурални съставки, между които овес, чия, спирулина, лимец, киноа, използват се плодове, форми и естествени подсладители. Най-любимата й рецепта е десерт "Сахара“, който е базиран на ориенталския вкус на Габи. Включва в себе си форми, бадеми, йогурт, екзотична канела и, разбира се, щипка любов.

Красавицата споделя, че здравословното хранене е важно не само за външния вид, но и за общото състояние на тялото. Ограничила е захар, брашно и мазни храни. "Това е познато на теория и лесно за запомняне, но трябва да се прилага на практика“, разказва Габи, пише Телеграф.

Отличничка

6 години след най-скъпия бал Габи вече е дипломиран юрист.

"Завърших право, и то в държавен университет с висок успех, вярвам, че образованието е ключът към успеха. Костваше ми много да завърша, но се гордея“, споделя тя. Познатите й я посъветвали да кандидатства точно това заради качествата на добър оратор, които имала. "В момента карам задължителния си стаж, предстои ми да изкарам и изпита за правоспособност, а след това мисля да се захвана сериозно с професионалното си развитие и в тази посока“, споделя Габриела. Според нея винаги е добре да имаш и план Б и да се развиваш в няколко области. За момента е привлечена от наказателното право и има желание да практикува в тази област.

Снимки

Успоредно с това Габриела се превръща в един от най-успешните модели и инфлуенсъри у нас. Това е най-близкото нещо до нея, защото признава, че влечението й към сцената е от малка. Участвала е в много конкурси за красота и таланти - и като дете, и като тийнейджърка. Харесва й да се снима, да бъде в центъра на прожекторите. Признава, че най-много за това и е помогнала именно славата покрай абитуриентския й бал преди 6 години.

Хубавицата прави едно от най-луксозните партита по повод завършването си.

"Имаше 350 гости, червен килим и три рокли, това шокира хората, имаше много негативни коментари и критики, но аз успях да се възползвам от тази сензация и да ги превърна в нещо положително за мен", споделя Габриела.

След това идват и предложенията от много различни марки да стане тяхно лице. Разбира се, помни и негативите и лошата емоция, опитите да я представят в лоша светлина, но вярва, че тя с действията си е показала, че отвъд това е трудолюбив и стойностен човек. И като инфлуенсър гледа да изпипва всяка една снимка до най-малкия детайл. Не търси провокативни кадри, но смята, че най-вярното, за да спечелиш последователи, е да бъдеш истински.

Кауза

Каузата на Габриела е да помага на животните. Обича ги и членува във всяка една група за защита на животните. Грижи се за малко йорки и споделя, че ако някой ден има възможност да осинови бездомно куче, би го направила. А дотогава се притичва на помощ на всяко едно животно в нужда.

Обиколила е над 80 държави

Макар и само на 26, красавицата е обиколила над 80 държави. Обяснява, че бройката основно се дължи на круизите, с които се посещавали най-много държави. Не ползва скъпи агенции, а прави сама маршрутите си. Харесва да си създава различни екстремни преживявания. Последно е плувала с акули на Малдивите. Но обяснява, че не става дума за тези туристически места, а акули до безлюден остров. Привлекли ги, като изсипали кофа с кръв във водата. Плувала с тях 20 минути и винаги ще го помни.

Ходи със световен шампион по карате

От две години Габриела Якоб ходи със световния шампион по карате Силвестър Гьолски. Двамата си подхождат във всичко и много често пътуват заедно. Красавицата споделя, че той има спортен клуб и обучава деца.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.03.2023 г.
0
 
 
80 държави? Обиколила? Стига,аз с мойте възможности обиколих 67,а тази дрисла 80,ха,ха,ха.Чалгари мечти ,мечти.
Aнонимен
на 25.03.2023 г.
0
 
 
Българската чалгарка,както и супер каратист,жалко че пишете за такива,уруди.
Aнонимен
на 25.03.2023 г.
0
 
 
Е, И КВО ОТ ТОВА??? ДРЪН, ДРУН...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 24.03.2023 г.
0
 
 
Във всяка една минута можеш да осиновиш бездомно животно. Не е въпрос до възможности, а до желание. Или до нежелание. Или го правим заради показността?
Aнонимен
на 24.03.2023 г.
0
 
 
"карам си стажа", "изкарвам си изпита"!!!! Боже.... и това момиче, чиято баба се е хранила с чиа, киноа и други "здравословни" храни ще стане юрист!!?!?!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: