Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето това са най-щастливите деца на света, не са българчетата!
Автор: Екип Varna24.bg 16:14 / 02.12.2021Коментари (0)660
© iStock
Децата в Нидерландия са едни от най-щастливите в света, а експерти твърдят, че това се дължи на редица причини според проучване.

А според доклад на УНИЦЕФ, публикуван през миналата година, децата в Нидерландия имат най-голямо чувство за благополучие. От агенцията за децата към ООН са анализирали данни в 41 държави с високи доходи, подреждайки страните въз основа на резултатите им по отношение на умственото благосъстояние на децата, физическото им здраве и развитието, както на академичните, така и на социалните им умения.

Нидерландия се класира на първо място, следвана от Дания и Норвегия. Чили, България и САЩ пък са на дъното на класирането.

Отделно, Индексът за по-добър живот на Организацията за икономическо сътрудничество за 2020 г. показва, че Нидерландия отчита по-високи от средните резултати в редица сфери, в това число доходи, жилища и здравословно състояние.

Анита Клеър, автор на “Наръчник за оцеляване на работещия родител," казва пред CNBC, че е важно да бъде осъзната ролята социално-икономическите фактори, влияещи върху щастието на децата. Тя обяснява, че ако определени нужди на едно дете са задоволени, което е по-вероятно в страна с високи доходи, има по-голяма вероятност то да постигне щастие.

Келър казва, че типът родителско поведение, което задава “ясни граници с много любов и топлина, се свързва постоянно с положителни резултати за децата"

Освен това тя твърди, че срамът може да е наистина вреден за децата и че нидерландците са известни с това, че са отворени да разговарят по теми, които в други страни може да бъдат счетени за по-неудобни за обсъждане.

В доклада на УНИЦЕФ също така се посочва, че не всички деца, които живеят в богати страни, имат добро детство.

“Дори и държави с добри социални, икономически и екологични условия са далече от покриването на стандартите, зададени в Целите за постигане на устойчиво развитие до 2030 г, се казва в доклада на УНИЦЕФ.

За справяне с тези пропуски от организацията призовават страните с високи доходи да се допитват до децата за начините, по които животът им може да бъде подобрен и да направят така, че да интегрират политики за повишаване на тяхното благосъстояние. От УНИЦЕФ също така препоръчват страните да ускорят усилията по отношение на постигане на целите за устойчиво развитие, като намаляване на бедността и подобряването на достъпа до детски грижи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: