Ето в кои случаи не трябва да постим

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:20 / 28.02.2023
579
На 27 февруари започна Великият пост. Не всеки обаче може да го спазва с цялата стриктност на предписанията, предупреждава ендокринологът Наталия Тананакина. Експертът обяснява кога гладуването е вредно за здравето, цитирана от Darik.

Тананакина подчерта, че по време на строгия пост организмът получава по-малко мазнини и протеини, витамини (D, A, B12) и микроелементи (фосфор, желязо, калций), които са важни за нормалното му функциониране. Категорично не трябва да постят тези, които имат анамнеза за язва, гастрит (хроничен или в състояние на обостряне), панкреатит, холелитиаза и други заболявания на стомашно-чревния тракт, предупреждава тя.

Според лекаря пациенти със сърдечна, бъбречна недостатъчност и диабет, както и бременни и кърмещи жени не трябва да постят. За децата под 14 години гладуването също е противопоказно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Най-честите измами при плащане онлайн
Изписаха Росица Пейчева: Явно няма щастие без болка и изпитания
Експерт: Куцо, кьораво и сакато вари домашна ракия, а тя често е ...
Отбелязваме Световния ден на пчелите
Пригответе се: Удря ни нова магнитна буря
Хората над определена възраст трябва веднага да спрат да пият алк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).