Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Фантомът на операта" специално: София е толкова красив град, че си мечтаем да останем тук по-дълго!
Автор: Оля Ал-Ахмед 16:32 / 16.04.2024Коментари (0)1376
©
Това е първото ви гостуване в България с постановката "Фантомът на операта“ написана от Андрю Лоуд Уебър и неслизала 36 години от световните сцени. Какви са първите ви впечатления от началото на това турне?

Да, това е първото ни гостуване в България, в София. Миналата година бяхме в Солун, който не е толкова далеч от тук. Това ни е първият европейски град за тази година. Много сме щастливи да бъдем тук, в София. Имахме късмет, че престигнахме няколко дни преди самото шоу, защото имаме огромен реквизит , който изиства предварителен монтаж и време. Но това беше в наша полза, защото успяхме да се разходим по този прекрасен град – София

Какво е вашето усещане от този град, в който сте запръв път.

Чудесен град! Навсякъде толкова много зеленина, наистина невероятно зелен и красив град, който допринася за една невероятно успокояваща атмосфера. Първо имаме голям късмет с времето. Мисля че спецификата на този град е и заради планината! Когато небето е ясно само като погледнеш тези дървета и тази планина пред теб разбираш, че се намираш в един прекрасен европейски град с грандиозна история! И още нещо: Гледката ни от хотела е перфектна, хората са изключително любезни. С една дума чувстваме се много комфортно тук, е вас. Обиколили сме много европейски градове с това шоу и навсякъде трябва да се предвижваме с автобус или да взимаме такси за да стигнем до центъра на града, а тук всичко е в центъра! Невероятен град, влюбени сме в него. Чувстваме се много добре и комфортно.

Късметлии сте, че сте пристигнали дни преди спектакъла и имате възможност да се разходите из нашия град и да си отпочинете.

Направо ще ви дам заглавие на нашето интервю и то не е от мен, а от актрисата в главната роля, която играе Кристин :“ Толкова красив град, че си мечтая да останем тук по-дълго!“

О, колко мило. Винаги сте добре дошли. Знаете ли, убедена съм, че вие отново ще се завърнете с това шоу, защото залата е препълнена и публиката прие спектакъла ви с овации и аплодисменти.

Много сме щастливи, когато виждаме залата препълнена и всички ни аплодират прави. В Лондон имаме 1000 души публика, тук доколкото разбрах са над 4 000 души в залата. Което за нас е голямо признание. Много сме щастливи с публика като българската.

Малко повече за колегите ви от актьорски състав?

Актьорският състав, който дойде в България, включва Надим Нааман в ролята на Фантома, Хариет Джоунс и Джорджа Уилкинсън (Кристин), Лара Мартинс (Карлота), Валери Кутко (Мадам Гири) и др. с диригент д-р Джон Ригби.

А за постановката?

"Фантомът на операта" пристигна с Боинг, 100 души строят сцената в НДК, пресъздаваща Парижката опера. Най-големият карго самолет в света, донесе до София декорите на "Фантомът на операта". Той беше необходим да пренесе стотици тонове товар с декори, техника, реквизит на една от най-мащабните продукции, идвали някога у нас. "Фантомът на операта" ще се играе в цели 14 представления в рамките на 10 дни от 11 до 21 април в зала 1 на НДК. Огромните конструкции, машини, декори, реквизит и костюми, натоварени в 15 тира, пътуваха по суша, след това по вода и накрая по въздух с мощния Боинг 747, за да стигнат до София. Пищната сцена, пресъдаваща интериора и фасадата на Парижката опера, се строи в продължение на пет дена. Актьорите и съставът от над 130 души пристигат един по един, за да разкажат прочутата история, написана от Андрю Лоуд Уебър и неслизала 36 години от световните сцени. Във всяко представление на сцената излизат над 130 души – актьори, белетисти, музиканти от оркестъра. Участниците сменят над 230 костюма, изработени от най-скъпи материи, везани с мъниста и декоративни елементи, шити и бродирани на ръка. В постановката има 22 смени на сцени, използват се 281 свещи, 250 килограма сух лед и 10 машини за мъгла и дим. За завесите са използвани 2230 метра плат, 900 от които - специално боядисани. Ресните с пискюли са с дължина 226 метра. Те са съставени от 250 килограма боядисана вълна, в която са вплетени 5000 дървени мъниста, внесени от Индия. Спускащата се завеса в пето действие е изработена от 2 000 ръчно бродирани рози. Що се отнася до гардероба, "Фантомът на операта" се смята за най-естетически изпипаната и пищна постановка на Бродуей. Именно заради костюмите постановката е удостоена с предстижната театрална награда "Тони". А сред декорите емблематичен става огромният полилей на Парижката опера, който българските зрители ще видят и в представленията в НДК.

"Фантомът на операта" се играе от 11 до 21 април, в зала 1 на НДК.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: