Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Фестивалът "Откритие" търси новите звезди
Автор: Стоян Маджиров 11:20 / 18.04.2019Коментари (0)1832
©
Предстои 28-ото издание на Международния музикален фестивал "Откритие", едно от събитията, свързани с Варна, развили се и утвърдили се в този град. Фестивалът, който открива за световната сцена млади изпълнители и създатели на песни е един от малкото в страната и в Европа, провеждащи се в подобен формат с толкова дългогодишна история.

"Откритие“ се провежда от 1992 г. насам. Първите издания са посветени на млади български изпълнители. През 1994 г. фестивалът става международен. През 1998 г. се провежда първият международен конкурс изпълнители, а година по-късно първият международен конкурс за песен. Двата конкурса през годините са дали успешен старт на редица български и чуждестранни изпълнители от всички континенти, станали по-късно лауреати на най-престижните световни музикални конкурси и фестивали и звезди в родината си; на много композитори, текстописци и аранжори.

Сред лауреатите на "Откритие“ са били Миро, Галина Курдова, Деси Добрева, Ники Манолов, Михаела Филева, звезди от сцената на "Евровизия", Джули Зара, Лудвиг Галеа, Оливия Луис и румънците Михай Трайстариу, Луминита Ангел, италианските изпълнители, които знаем и от "Сан-Ремо" Елза Лила, Лука Сепе и още мн. други. Освен двата конкурса, друга запазена марка на фестивала са рециталите на специални гости, някои от които посещават за първи път България именно заради "Откритие“. Българската публика е имала възможност да види на сцената на "Откритие“ Филип Киркоров, Джон Лоутън, In-Grid, Лейди Лиша, Силвия Медзаноте, Sun Stroke Project и мн. др., както и повечето от известните български изпълнители и групи. През 2018 г. сред гостите на фестивала беше и джаз изпълнителката Александрина Симеон, която живее и работи в Германия и пианистът Даниел Марк Еберхард. В началото на 2019 г. в Германия бе издаден лайв-албум с концертната им програма, представена на миналата година във Варна.

Фестивалът има и съпътстваща програма, която включва изложби, прожекции на филми, представяне на специализирани музикални издания, дискусии и др.

През последните фестивалът "Откритие“ обнови своя формат и новост в него е международният радиоконкурс за песен с активното участие на слушателите. Съвсем скоро ще бъдат обявени песните финалисти в тазгодишния радиоконкурс, част от които публиката ще има възможност да чуе изпълнени на живо през май.

Началото на 28-то издание ще бъде поставено на 9 май със специален акустичен рок концерт.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: