Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Фестивалът "Варненско лято“ слезе на плажа с горещия микс от фламенко и джаз
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 03.08.2018Коментари (0)1952
©
Испанците от "Патакс" нагряха публиката на Международния музикален фестивал "Варненско лято“ 2018 със своят горещ микс от фламенко, поп, джаз, салса. С началото на модула "На границата с класиката" най-дългогодишното музикално събитие у нас излезе на откритите сцени и първо - на плажа в клуб "Ментол".

"Знаехме, че градът ви е много хубав, но това, което усетихме, надхвърли много очакванията", каза Хорхе Перез пред варненската публика. Очакването беше голямо и музикантите бързо изстреляха зрителите до световъртеж от ритми, импровизации и дръзки изяви на младата певица, която за пръв път е с групата. Култови парчета на Майкъл Джексън са в основата на повечето композиции на "Патакс", в чийто състав влизат музиканти от Италия, Испания, Куба. Фламенко-танцьорка се появява в най-горещите моменти, за да украси с линията на испанския танц оригиналния стил на клубната формация.

"Патакс" грабват още в началото, завъртят слушателя с изкусни импровизации, хвърлят го в джаз-импровизации на бас, електрическо пиано, саксофон и перкусии и го оставят да си поеме малко дъх в музикални игри, в които трябва да повтаря хрумванията на Хорхе Перез.

Още усещане за джаз ще има и в близките дни, когато Антони Дончев и неговият Джаз квинтет ще изпълнят премиерно Кончерто гроссо заедно с Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев. Това ще се случи на 10 август от 21 ч. в Английския двор на Археологическия музей във Варна.

 

Линията продължава също на отрито "С песните на Вили" - един концерт, изтъкан от композиции на Вили Казасян, които ще бъдат изпълнени от дъщеря му Хилда и Васил Петров в компанията на Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов. Музикантите и оркестърът на Варненската филхармония ще бъдат дирижирани от Борислав Йоцов. Спектакълът под звездите на Летния театър ще е на 13 август от 21 ч. 

Билети за събитията от програмата на ММФ "Варненско лято“ 2018: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за "Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: